Joi, 26 Aprilie 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: 46 de proiecte de legi sau modificări legislative puse în "stand by" de senatori

Publicat de: Silviu MOLNAR

AMOS News Suspendarea ședinței de plen, datorată lipsei de cvorum a pus în "stand by" votul și decizia pentru 46 de proiecte de legi, inclusiv propunerea pentru completarea legii salarizării personalului din Administrația centrală a MAE și de la misiunile diplomatice, oficiile consulare și institutele culturale românești din strainătate, refuzată acum două săptămâni pe motiv "de dedicație". Propunerea legislativă privind salarizarea personalului administrativ al MAE este la a doua prezentare în fața plenului camerei superioare la un interval de circa 3 săptămâni. Prima dată a fost refuzată pe motiv că de beneficiile care urmau a fi legiferate s-ar fi bucurat fostul ministru de Externe Mihai Răzvan Ungureanu, în calitate de reprezentant al România la SECI.

Pe lângă aceasta pe ordinea de zi se mai regăsesc propunerea legislativă pentru reglementarea sprijinului financiar acordat tinerilor la închirierea unei locuințe sau propunerea legislativă pentru modificarea sistemului național de decorații.

Cele mai multe din inițiativele legislative care trebuiau discutate au termene de adoptare tacită foarte apropiate, în condițiile în care unele dintre ele au rapoarte de respingere întocmite de comisii.

Pentru că nici cel de-al doilea termen de convocare a prezenței nu a adus în sală senatorii minim necesari pentru desfășurarea ei, conducerea Senatului, împreună cu președintele de ședință senatorul Radu Berceanu au luat hotarârea ca azi să rămână zi de lucru în comisii, iar mâine să se adopte un program prelungit de lucru în plen pentru a fi discutată și votată inclusiv ordinea de zi rămasă azi restantă.


(707 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Silviu MOLNAR


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

46 de proiecte de legi sau modificări legislative puse în "stand by" de senatori | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65032505989075 seconds.