Miercuri, 02 Mai 2007 - 06:00 AM Aleg.RO: Romanii din Spania fac miting pentru Basescu

Publicat de: Dana Carabelea

curentul

Dupa modelul manifestatiilor din Piata Constitutiei, romanii din Spania organizeaza mitinguri pentru sustinerea presedintelui suspendat Traian Basescu . Acesta a fost invitat sa se alature sustinatorilor sai de la Madrid si Castellon, acolo unde traieste una dintre cele mai mari comunitati de romani.

Incurajari din Madrid

Mitingurile pentru sustinerea presedintelui suspendat sunt organizate de o serie de asociatii ale romanilor din Spania, manifestatiile fiind programate chiar in ziua in care Traian Basescu isi incepe oficial campania electorala. Basescu a fost chemat la Consiliul National de Coordonare al PD in aceeasi zi in care asociatiile romanilor din Spania l-au invitat sa se alature sustinatorilor sai din Madrid si Castellon. Chiar si in absenta lui Basescu, romanii din Spania au obtinut autorizatii pentru a se strange in Plaza Mayor din centrul Madridului si in Plaza Auditorium din Castellon pentru a impiedica demiterea lui Traian Basescu.

Parisul il sustine

Primul demers pentru sustinerea presedintelui suspendat, organizat in afara granitelor tarii, a avut loc la Paris. De fapt, mitingul organizat in capitala Frantei a avut ca obiectiv informarea romanilor asupra situatiei politice din Romania, care a dus la suspendarea lui Basescu. "Va informam ca domnul Traian Basescu a fost ales prin vot direct, universal, de poporul roman, in urma unor alegeri libere si democratice. Domnia Sa a fost suspendat din functie de catre Parlamentul Romaniei la data de 19 Aprilie 2007 pentru acuzatia de a fi incalcat Constitutia Romaniei. Totusi, tinem sa subliniem ca nicio acuzatie nu a fost dovedita, Curtea Constitutionala a Romaniei stabilind ca Presedintele nu a incalcat prin nimic Constitutia", se arata in apelul lansat de organizatori. Iar presedintele suspendat le-a raspuns, pledand pentru un "nu" la referendum.


(447 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Dana Carabelea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Romanii din Spania fac miting pentru Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54386806488037 seconds.