Joi, 03 Mai 2007 - 05:05 AM Aleg.RO: Restante la Camera din cauza lenei din comisii

Publicat de: Raluca DUMITRIU

Gândul Deputatii si-au propus sa fie corecti fata de alti bugetari si sa vina la lucru inclusiv maine . Potrivit unei hotarari luate, ieri, de conducerea Camerei, ei ar urma sa-si desfasoare activitatea in comisiile parlamentare pentru a recupera, astfel, ziua libera de care au beneficiat pe 30 aprilie, conform deciziei Guvernului.

Experienta in privinta seriozitatii alesilor fata de indeplinirea mandatului arata insa ca, aproape niciodata, acestia nu respecta programul stabilit si chiulesc de la dezbaterea proiectelor de lege. De altfel, pentru cei mai multi, activitatea in comisii presupune o zi de repaus. Din acest motiv, in ultima perioada, mai multe acte normative au trecut de Camera Deputatilor prin aprobare tacita, un exemplu in acest sens fiind chiar pachetul de legi privind siguranta nationala. if(typeof(ord)=="undefined")ord=Math.random()*10000000000000000; document.write(');

Intr-una din sedintele Biroului Permanent al forului legislativ, de la inceputul lunii aprilie, chestorul Ioan Oltean (PD) a atras atentia colegilor parlamentari asupra acestei situatii, dar fara ca nici o masura sa fie luata. "Mai mult de jumatate din comisiile permanente nu lucreaza nici miercurea, nici joia, desi in programul nostru este fixat acest lucru. Daca veti merge joia, veti constata ca nici o comisie nu lucreaza; prin exceptie, Comisia juridica, dar foarte rar. Miercurea, jumatate, martea dupa amiaza se lucreaza o ora, doua si se pleaca. Este inadmisibil! Un asemenea mod de lucru, in cadrul comisiilor permanente, este de netagaduit si nu poate fi incurajat in continuare. Daca tot lucram miercurea si joia in comisii, atunci, macar, sa ne straduim ca toate rapoartele sa fie depuse in termen", a spus Oltean in cadrul Biroului, potrivit stenogramei afisate pe site-ul Camerei. El a indicat chiar si comisiile "lenese", care intarzie cu depunerea rapoartelor. "Constat ca o multime de comisii, cum este Comisia pentru sanatate, cum este Comisia pentru invatamant, Comisia pentru agricultura, Comisia pentru munca si alte comisii, Comisia pentru buget, a caror ordine de zi nu a fost niciodata supraincarcata, in asa fel incat sa nu fie in masura ca, in termenul normal, sa adopte acele acte normative si, totusi, ele sunt cu termenele depasite", a aratat Oltean.

Daca nu ar fi lucrat maine in comisii, teoretic, alesii ar fi trebuit sa lucreze in circumscriptii. Practic insa, si acesta ar fi fost un mod de a incepe week-end-ul mai devreme decat restul bugetarilor.

raluca.dumitriu@gandul.info


(479 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la Raluca DUMITRIU


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Restante la Camera din cauza lenei din comisii | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55384302139282 seconds.