Vineri, 04 Mai 2007 - 06:03 AM Aleg.RO: PARLAMENT Senatul a respins legea Curtii de Conturi

Publicat de: Ana Ionescu

curierulnational
Initiativa legislativa care propunea transformarea Curtii de Conturi dintr-o institutie de control in una de audit, ca si schimbarea actualului presedinte, Dan Drosu Saguna, a fost respinsa ieri in plenul Senatului . Decizia survine dupa ce votarea proiectului a fost amanata in mai multe randuri. Initiativa a fost trecuta de 37 de ori pe ordinea de zi, insa de fiecare data era amanata. Ca for decizional, Senatul a primit proiectul la inceputul lunii noiembrie 2005, insa comisiile de specialitate au finalizat raportul pe acest subiect in luna mai 2006.
Presedintele de sedinta, Doru Ioan Taracila, a aratat, dupa exprimarea votului si respingerea proiectului de lege, ca s-a lucrat mai mult de sase luni la raportul favorabil intocmit de Comisia de buget-finante si cea juridica, aducandu-se peste 200 de amendamente initiativei. Proiectul de lege a reprezentat unul dintre angajamentele luate de catre Romania in vederea integrarii europene, aflandu-se pe lista actelor normative prioritare pentru integrare.
Comisiile de specialitate din Senat au adus mai multe modificari, in sensul transformarii Legii Curtii de Conturi dintr-o institutie de control si sanctionare intr-una de audit. Se pare, insa, ca cea mai importanta miza a acestui proiect de lege s-a dorit a fi schimbarea actualei conduceri a Curtii de Conturi, respectiv a presedintelui institutiei, Dan Drosu Saguna, numit in timpul guvernarii PSD.
Astfel, senatorii au introdus, la capitolul cerinte pentru numirea consilierilor de conturi, ca acestia sa aiba studii economice superioare de lunga durata, stiindu-se faptul ca presedintele Curtii de Conturi se alege dintre consilieri, iar Dan Drosu Saguna este jurist de profesie, ceea ce ar fi dus la schimbarea acestuia din functie, pe motiv de incompatibilitate.


(425 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curierul Național

· Alte știri de la Ana Ionescu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curierul Național:

PARLAMENT Senatul a respins legea Curtii de Conturi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55661296844482 seconds.