Miercuri, 09 Mai 2007 - 05:39 AM Aleg.RO: Delegație din Caraș Severin, în Germania pentru probleme de mediu

Publicat de: Vali POPOVICI

AMOS News Iosif Secășan, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, se va afla de marți în Germania la invitația Primăriei orașului Munchen și va avea întâlniri cu responsabili din cadrul Ministerul Federal al Mediului, transmite corespondentul Amos News.

Discuțiile se vor purta pe marginea Proiectului interdisciplinar Apă – Mediu – Energie aflat în desfășurare și care este finanțat de către Ministerul Federal Bavarez.

Proiectul interdisciplinar Apă – Mediu – Energie este derulat de către Consiliul Județean Caraș-Severin împreună cu firma de consultanță RMD Consult, Societatea Apă – Canal Munchen și firma AquaKomm Gmbh& CO KG.

Se urmărește realizarea unei evaluări a zonei muntelui Semenic avându-se în vedere îmbunătățirea și dezvoltarea durabilă în domeniul managementului apei (protecție împotriva inundațiilor, alimentare cu apă), mediului, energiei.

Studiul propriu-zis, ce va fi finalizat în luna septembrie a acestui an, va oferi o imagine de ansamblu asupra posibilităților de utilizare eficientă a apei. Pe baza acestuia se dorește atragerea de fonduri europene în vederea atingerii mai multor obiective printre care : creșterea calității apelor de suprafață, a apei freatice și a celei potabile; securizarea alimentării cu apă și canalizarea adecvată.


(403 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Vali POPOVICI


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Delegație din Caraș Severin, în Germania pentru probleme de mediu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.7600359916687 seconds.