Miercuri, 09 Mai 2007 - 05:40 AM Aleg.RO: Băsescu: "România nu poate fi un stat prezidențial, dar nici o republică parlamentară"

Publicat de: Georgiana ȘERBAN

AMOS News Traian Băsescu a declarat marți seara în prima sa apariție televizată de la momentul suspendării, pe postul public de televiziune, că în cazul în care cetățenii vor alege pe 19 mai ca președintele suspendat să-și reia postul de șef al statului, primele măsuri pe care le va lua vor fi modificarea Constituției și introducerea votului uninominal.

"România nu poate fi un stat prezidențial, dar nici o republică parlamentară. Constituția noastră actuală generează o situație de blocaj. Însă în momentul în care intervine un blocaj între instituții, niciuna dintre acestea nu poate debloca situația", a apreciat Băsescu.

Totodată, președintele suspendat a mai precizat că spre deosebire de foștii președinți ai României, făcând referire la Ion Iliescu, care "a avut trei mandate liniștite, pentru că a știut, dar nu s-a băgat, fără să se implice, deși știa nivelul de corupție" și Emil Constantinescu, care "a încercat să negocieze schimbarea", el a adoptat o altă strategie și anume aceea de "a spune lucrurile deschis și invitația de a le rezolva".

Traian Băsescu a mai declarat, de asemenea, că nu este târziu pentru o lege a lustrației, chiar dacă nu va avea același efect pe care l-ar fi produs, dacă ar fi fost adoptată imediat după revoluție.

"Două acțiuni care țineau de președinte: condamnarea crimelor comunismului și transferul dosarelor Securității s-au făcut, dar dacă nu sunt încununate de o lege a lustrației, nu dobândesc valoarea pe care ar fi trebuit să o aibă", a încheiat Băsescu.


(338 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Georgiana ȘERBAN


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: "România nu poate fi un stat prezidențial, dar nici o republică parlamentară" | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54867601394653 seconds.