Joi, 10 Mai 2007 - 05:43 AM Aleg.RO: Alesii brasoveni s-au instruit la Carnavalul de la Rio

Publicat de: ---

Cotidianul

Consilierii judeteni au tocat sume considerabile din banii brasovenilor pentru plimbari cu destinatii exotice: Palma de Mallorca, Indonezia, Japonia, India, Maroc, Africa de Sud, Uruguay, Dubai, Argentina sau Brazilia .

Pina acum, toate datele referitoare la deplasarile platite de Consiliul Judetean Brasov au fost secrete. Pentru ca asa a vrut, in ciuda Legii accesului liber la informatii, presedintele institutiei, liberalul Aristotel Cancescu. O hotarire judecatoreasca l-a convins totusi sa faca publice datele.

Raspunsul la cererea adresata CJ, in martie 2006, a sosit in urma cu doua zile. Nu mai putin de 40 de voiaje in strainatate au efectuat consilierii brasoveni in 2005. Acestea au costat bugetul public 164.908,09 lei. Din ianuarie pina in aprilie 2006, pentru alte noua deplasari, s-au mai cheltuit 38.694,57 lei. Deci, intr-un an si patru luni, alesii brasovenilor s-au plimbat de 203.602,66 lei.

Cel mai plimbat consilier a fost vicepresedintele PD al CJ, Marian Rasaliu: noua vizite in strainatate - 25.505,54 lei. Pe locul doi se claseaza presedintele Cancescu: sapte vizite - 10.586,74 lei. Pe ultima treapta a podiumului s-au clasat cel de-al doilea vicepresedinte PD al CJ, Vasile Butaru, consilierul UDMR Aranyosi Stefan, liberalul Alexandru Munteanu si pesedistul Emil Nita. Acesta a participat la una dintre cele mai exotice calatorii, tarile vizitate fiind Argentina, Uruguay si Brazilia, fix in timpul Carnavalului de la Rio.

Conform raportului CJ, Emil Nita a participat la „intilniri de afaceri in administratia domeniului public, salubritate, reciclarea deseurilor sau protectia mediului“, unde s-a incercat „identificarea posibilitatilor de cooperare economica, tehnica si de productie impreuna cu partenerii sud-americani“.

Invins de un jurnalist

Informatiile de interes public au fost solicitate initial in martie 2006, printr-o cerere adresata CJ, la care nu s-a primit raspuns. Dupa mai multe incercari esuate, in iunie 2006, redactorul revistei „Brasoave“ Elise Wilk s-a adresat tribunalului. Pe 11 iulie, tribunalul obliga CJ Brasov sa puna la dispozitia ziaristului informatiile solicitate. Cancescu a atacat decizia cu recurs, respins de Curtea de Apel. Cum informatiile au intirziat sa apara, Wilk a deschis o noua actiune in instanta impotriva presedintelui CJ, cistigata si aceasta.


(338 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Alesii brasoveni s-au instruit la Carnavalul de la Rio | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.54985618591309 seconds.