Joi, 10 Mai 2007 - 05:44 AM Aleg.RO: Vanghelie pune frane circuitului de Formula 3

Publicat de: ---

evenimentulzilei Primarul sectorului 5 vrea sa demoleze azi tribunele de la parlament, pe motiv ca organizatorii raliului nu i-au cerut lui aprobare .

Dupa ce a agresat ani la rand gramatica, primarul Marian Vanghelie a trecut acum si la formule. Nu matematice, ci automobilistice. S-a oprit direct la Formula 3, care sta sa-si invarta caii-putere in jurul Palatului Parlamentului intre 18 si 20 mai. Daca nu cumva s-o impiedica de amenintarile edilului care vrea sa le arate el nemtilor „care este” mai tare in pneuri.

Furios ca raliul automobilistic se desfasoara fara autorizatie de la sectorul 5, Vanghelie promite ca azi, la ora 12.00, demoleaza tribunele ridicate de organizatori in jurul Palatului Parlamentului. Impasibila, tabara amenintata isi vede de pregatiri mai departe, iar municipalitatea a anuntat ieri ce strazi va bloca in perioada 10-23 mai, pentru eveniment.

Suparat ca n-a avut si el Ziua Europei

Lucrarile pentru amenajarea tribunelor si a pistei raliului de Formula 3 Bucharest Challenge 2007 se desfasoara de aproape o luna in sectorul lui Vanghelie, timp in care presa a tot semnalat ca in zona se taie copaci si ca traficul a devenit un infern din cauza devierilor. Chiar ministrul transporturilor, Ludovic Orban, a criticat felul in care se desfasoara lucrarile pentru raliu, acuzandu-l pe Adriean Videanu ca a comis o ilegalitate cand a semnat avizul pentru inceperea lucrarilor, a permis taierea copacilor si a ocupat abuziv proprietatile a 20 de cetateni din zona.

Ocupat cu greutatile celui mai sarac sector, Vanghelie n-a sesizat nimic din toate astea, decat atunci cand a vrut si el sa dea un mic si-o bere la populatie, cu ocazia Zilei Europei, si n-a obtinut autorizatie de la Primaria Capitalei. „Am cerut si eu autorizatie pentru o manifestare de Ziua Europei, in Parcul Izvor, si nu mi-a dat”, admite cu jumatate de gura Vanghelie, dar completeaza imediat: „Dar asta nu e o razbunare. Chiar dadusem ordin sa se verifice daca astia au autorizatie, cu raliul, pentru ca m-au sesizat aproape 200 de oameni nemultumiti. Si cand ai posibilitatea sa faci ceva pentru oameni e mai presus de orice razbunare politica. Stii cat alergi sa aduni 200 de voturi si nu esti sigur ca le primesti?”.

Zece ani de repetitii

Organizatorii raliului au refuzat ieri sa comenteze acuzele lui Vanghelie, parand siguri ca primarul nu va cuteza sa se arunce in fata bolizilor. Ei se bazeaza pe un aviz dat de municipalitate, pentru lucrari provizorii, ceea ce n-ar fi suficient, in opinia lui Vanghelie, mai ales ca lucrarile se vor repeta anual, timp de zece ani de acum incolo.

BLOCAJ

Opt artere inchise pentru raliu

Timp de o saptamana, intre 16 si 23 mai, raliul de Formula 3 va inchide opt artere importante de circulatie:

> Calea 13 Septembrie, intre Sos. Pandurilor si bd. Libertatii; > str. Izvor;> str. Dr. Staicovici, intre str. Izvor si str. L. Pasteur; > bd. Natiunile Unite, intre Spl. Independentei si str. B.P. Hasdeu; > str. B.P. Hasdeu, intre Spl. Independentei si bd. Natiunile Unite; > bd. Libertatii, intre Spl. Independentei si bd. Regina Maria; > bd. Unirii, intre Piata Constitutiei si bd. I.C. Bratianu; > str. Uranus, intre Calea 13 Septembrie si str. Sabinelor. In plus, incepand de sambata, 12 mai, intre orele 1.00-4.00, va incepe montarea unei pasarele pietonale pe Calea 13 Septembrie. De luni, 14 mai, ora 00.00, pana marti noaptea circulatia se va desfasura in sens unic pe strada Izvor si pe bulevardul Natiunile Unite, de la strada B.P. Hasdeu pana la bulevardul Libertatii, dinspre Piata Arsenalului catre bulevardul Libertatii. Tot de luni va fi inchisa complet circulatia pe Calea 13 Septembrie, intre Piata Arsenalului si strada Uranus. Devierea se va asigura prin strada Sabinelor si strada Uranus, in ambele sensuri.

Amenajarile de la Palatul Parlamentului sunt ilegale, dupa Vanghelie, dar merg inainte cu voie de la Videanu


(330 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Vanghelie pune frane circuitului de Formula 3 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.3156089782715 seconds.