Vineri, 18 Mai 2007 - 04:58 AM Aleg.RO: Consilierii bucuresteni, figuranti la Viena

Publicat de: ---

evenimentulzilei Alesii de pe Dambovita recunosc ca au mers in capitala Austriei doar pentru cumparaturi si snitele, despre care spun ca sunt excelente .

Trei sferturi dintre cei 55 de consilieri generali, trei primari de sector si mai multi directori din Primaria Capitalei au petrecut cateva zile de relaxare, pe banii unor sponsori, pe malurile Dunarii, la Viena.

Ocazia a fost una oficiala - Zilele Bucurestiului la Viena -, insa alesii au recunoscut ca au avut mai degraba un rol decorativ la evenimente deoarece organizatorilor nu le-a trecut prin cap sa medieze o intalnire cu reprezentantii orasului-gazda ca sa vada si ai nostri de ce Viena arata atat de bine, iar Bucurestiul nu.

Sponsorizari degeaba

„Nu pot sa va spun ce am invatat la Viena, dar va pot spune ce am mancat: au niste snitele excelente!”, a fost cinstit consilierul PC Victor Adar, nemultumit ca s-a dus degeaba pana la Viena.

„Mi se pare inadmisibil sa venim toti aici, sa facem figuratie sau cumparaturi si sa nu ni se faciliteze o intalnire cu omologii vienezi, ca sa vedem si noi cum sunt ei organizati. E drept ca am venit pe banii sponsorilor, dar de ce s-au irosit banii degeaba?”, s-a intrebat Adar, care, impreuna cu consilierul PSD Dragos Florescu, s-a dus pe cont propriu la Primaria Vienei, unde paznicul i-a lasat sa intre doar ca sa admire si ei privelistea, ca turisti.

Nemultumita de organizare a fost si consiliera PD Roxana Cosma, care a incercat totusi sa indulceasca situatia spunand ca a avut ocazia sa stea de vorba cu cateva oficialitati vieneze la un dineu oferit de Primaria Capitalei la Viena.

Unii consilieri au fost nemultumiti ca primaria si-a facut „datorii morale” fata de sponsorii care au plimbat consilierii pana la Viena, iar rezultatul n-a fost deloc asa cum s-ar fi asteptat pentru imaginea orasului.

Mozart si Strauss, in varianta romaneasca

Consilierul liberal Florin Bumbas a fost de parere ca internetul ar fi fost o varianta mai buna de informare pentru colegii lui, insa altceva l-a nemultumit pe el: „Nu inteleg de ce s-a cantat Strauss la dineul romanesc oferit pentru vienezi”.

De altfel, si elevii de la Liceul „George Enescu”, adusi pe strazile Vienei ca sa-i incante pe austrieci, au cantat mai des Mozart, desi erau cateva voci care cereau partituri romanesti.

Pagube colalterale

Imaginea sifonata a elevilor de la „Enescu”

Imaginea Bucurestiului la Viena n-a iesit nici mai buna, nici mai rea decat este de fapt. Organizarea a lasat de dorit, manifestarile de pe strazile Vienei au fost mai mult sau mai putin bagate in seama. Cei mai sifonati au iesit elevii de la Liceul „Enescu”, a caror imagine a fost patata din cauza interpretarii unor cuvinte spuse la coltul mesei.

Copiii si-au facut treaba cu buna-credinta, dar a reiesit ca au fost arestati deoarece nu aveau autorizatie de cantat pe strada. O verificare de rutina a politiei s-a transformat intr-o falsa bomba de presa, ce ne-a patat inutil imaginea.

Daca nu-au inteles cum functioneaza administratia locala vieneza, conilierii nostrii au putut macar sa admire, printre altele, si Opera din Viena


(390 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Consilierii bucuresteni, figuranti la Viena | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60631895065308 seconds.