Sâmbătă, 19 Mai 2007 - 06:17 AM Aleg.RO: Doi parlamentari PSD risca excluderea din partid

Publicat de: Diana Nedelcu

real_romaneasca     Gestul celor sase parlamentari, care au remis publicitatii o scrisoare de sustinere a presedintelui Basescu, desi initial votasera pentru suspendarea sa, nu a trecut neobservat la nivelul conducerii partidelor din care fac parte . Conform precizarilor lui Titus Corlatean, pentru cei doi parlamentari social-democrati a fost deja lansata propunerea de excludere din partid, in timp ce parlamentarii conservatori au si fost exclusi din partid.

Incep sa se intrevada primele consecinte ale gestului politic celor sase parlamentari (trei - PC, doi - PSD si unul PNL), care au rupt randurile "plutonului" 322. Respectivii parlamentari au remis joi publicitatii o declaratie politica favorabila presedintelui, in care au afirmat ca il sustin pe presedintele Traian Basescu, depasind votul pe care l-au dat in Parlament la suspendarea sa din functie si recunosc ca au gresit intrand in jocul altor interese.
Conform declaratiei, cei sase parlamentari sunt: senatorul Constantin Gheorghe si deputatii Romeo Hanganu (PC), Dumitru Becsenescu (fost parlamentar PC), Teodor Nitulescu (PSD), Constantin Amarie (PSD) si Liviu Almasan (PNL). Gestul "dizidentilor" a provocat reactii rapide din partea partidelor din care fac parte. Secretarul general al PSD, Titus Corlatean, a declarat ca cele doua cazuri ale deputatilor au fost trimise catre organizatia din care fac parte, cu propunerea de excludere din partid, conform statutului. El a subliniat ca semnatura celor doi pe un astfel de document este rezultatul "actiunilor de racolare, presiune si santaj direct orchestrate de Traian Basescu prin intermediul unor persoane apropiate din PD", mentinonandu-l pe deputatul PD Danut Liga, care ar fi actionat ca "o unealta" a lui Basescu si ar fi incercat sa racoleze si alti parlamentari ai PSD, incercari despre care conducerea partidului avea cunostinta. Corlatean a mai spus ca nu este intamplatoare data aparitiei acestei scrisori de sustinere, sustinand ca prin aceasta declaratie s-a dorit sa fie manipulata opinia publica.

Conservatori dati afara

Intr-un comunicat remis publicitatii, PC precizeaza ca parlamentarii Romeo Hanganu si Constantin Gheorghe au fost exclusi din partid. Potrivit documentului, Biroul Politic al Partidului Conservator s-a intrunit in sedinta extraordinara si a hotarat excluderea celor doi, deoarece au semnat declaratia de sustinere a presedintelui. "Atat timp cat decizia politica a partidului, luata in forurile de conducere, a fost de suspendare a lui Traian Basescu, abaterea celor doi este una deosebit de grava. Mai cu seama ca la votul democratic exprimat in Biroul Permanent cei doi au votat pentru demersul de suspendare", se precizeaza in comunicat.


(393 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Diana Nedelcu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Doi parlamentari PSD risca excluderea din partid | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55083513259888 seconds.