Marți, 22 Mai 2007 - 06:05 AM Aleg.RO: Oprișan vrea aeroport la Focșani

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News Consiliul Județean Vrancea s-a întrunit astăzi într-o nouă ședință ordinară, având pe ordinea de zi 11 proiecte de hotărâri. Oprișan a anunțat că vrea aeroport la Focșani, transmite corespondentul AMOS News. La primul punct s-a votat constituirea Unității de Implementare a Proiectului "Sistemul integrat de management al deșeurilor în județul Vrancea". Aceasta va fi formată din șase membri care sunt funcționari ai Consiliului Județean: Valerica Lola, Costeluș Hînguleșteanu, Oana Claudia Stanciu, Ramona Sclavone și Daniela Negulescu.

Consilierii județeni au mai votat apoi înfrățirea județului Vrancea cu trei comunități europene: Achaia din Grecia, Galicia din Spania și Landul Styria din Austria. De asemenea s-au mai aprobat indicatorii tehnico-economici pentru obiectivul de investiții "Refacerea zonei distruse de inundațiile din 10 – 11 august 2006 pe drumurile județene DJ 205 J și DJ 205 H". S-a mai votat și rectificarea bugetului local și a bugetului instituțiilor publice finanțate parțial din Bugetul Local pe anul 2007, precum și suplimentarea statului de funcții cu 10 posturi la Secția de Istorie a Muzeului Vrancei pentru înființarea Muzeului Unirii.

Pistă de aterizare pentru avioanele Hercules

La punctul 10 de pe ordinea de zi s-a aflat proiectul de hotărâre privitor la solicitarea de transmitere din domeniul public al statului și din administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al județului Vrancea și în administrarea Consiliului Județean Vrancea a imobilului situat în Focșani, str. Bd. București nr. 7. În clădirea de la această adresă a funcționat Comandamentul Militar Județean.

Oprișan a anunțat că de la Instituția Prefectului a venit o adresă prin care se solicita scoaterea acestui proiect de pe ordinea de zi. Motivația ar fi constituit faptul că acolo Prefectura ar vrea să facă acolo sediu pentru serviciile publice comunitare de evidență a persoanelor și de pașapoarte. În cele din urmă consilierii județeni au aprobat în unanimitate acest proiect după ce șeful CJ Vrancea i-a asigurat că și el vrea să dea aceeași destinație clădirii de pe Bd. București. Totodată, Marian Oprișan a anunțat că vrea să poarte o discuție cu reprezentanții MApN pentru a vedea în ce măsură aceștia mai au nevoie de unele terenuri sau clădiri din Vrancea. Șeful CJ Vrancea vrea să facă un aeroport la Focșani.

"Acestea ne sunt necesare pentru a putea rezolva problema construcțiilor de locuințe. Avem nevoie de spațiu pentru amenajarea unui parc industrial, inițiativă pe care i-am prezentat-o și primului ministru deoarece trebuie să oferim facilități investitorilor care vor să investească la nivelul județului. Trebuie purtată o discuție categorică cu MApN, având în vedere că pe teritoriul României sunt trupe NATO. Poate reușim să facem piste de aterizare pentru aterizarea avioanelor Hercules de tip C130. Dacă vom reuși acest lucru vom pune bazele viitorului aeroport la Focșani", a declarat Marian Oprișan.


(351 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Oprișan vrea aeroport la Focșani | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60225105285645 seconds.