Miercuri, 23 Mai 2007 - 06:15 AM Aleg.RO: Boicot mass-media si plangere penala impotriva presedintelui Basescu

Publicat de: Ion Navalici

real_romaneasca     Membrii Clubului Roman de Presa (CRP) au decis ieri prin vot sa faca public un comunicat in care se solidarizeaza cu jurnalista Andreea Pana in cazul agresiunii din partea lui Traian Basescu . De asemenea, CRP a decis sa recomande mass-media din Romania sa boicoteze astazi reinstalarea presedintelui Traian Basescu la Cotroceni. CRP recomanda jurnalistilor acreditati la Presedintie sa depuna la Cotroceni camerele, reportofoanele, telefoanele mobile si pixurile la picioarele presedintelui, "in semn de protest fata de deposedarea colegei lor de scula cu care isi castiga painea".
Vineri, prin aceeasi recomandare, Basescu ar urma sa fie boicotat in presa scrisa. CRP recomanda ziarelor sa publice pe o banda neagra a unui text referitor la acest boicot. "CRP va recomanda embargo in legatura cu tot ce va declara presedintele Traian Basescu, deoarece consideram ca deposedarea de telefonul mobil a respectivei ziariste inseamna exact privarea ascultatorilor si telespectatorilor de informatie", a declarat presedintele CRP, Cristian Tudor Popescu.
Clubul Roman de Presa va inainta o plangere penala organelor in drept impotriva lui Traian Basescu, in urma faptului ca acesta i-a luat telefonul mobil unei ziariste de la Antena 1. Cristian Tudor Popescu a precizat ca acelasi lucru se va intampla de acum inainte in cazul tuturor politicienilor in cazuri similare, de agresiune asupra jurnalistilor.
Presedintele CRP a anuntat ca la 6 iunie va avea loc o dezbatere publica pe tema agresiunilor fizice si verbale impotriva jurnalistilor, la care va fi invitat si Traian Basescu, precum si alti oameni politici, reprezentanti ai institutiilor statului si jurnalisti.
CRP va inainta organismelor internationale de profil, precum Asociatia Mondiala a Ziarelor, Federatia Internationala a Jurnalistilor, Reporters Sans Frontieres, o scrisoare de protest referitoare la "acest incident". "La ce ne putem astepta de la alti oameni politici, de la businessmani, bisnitmani, alte persoane publice mai mult sau mai putin dubioase, care au antecedente in materie de agresare a jurnalistilor si care vor considera, probabil, ca s-a dat liber acum, daca asa a facut presedintele?", s-a intrebat C.T. Popescu.

"Financial Times Deutschland": Basescu are un limbaj grosolan

Presa de limba germana a relatat luni si marti despre replicile presedintelui Traian Basescu in dialogul de sambata cu ziarista Andreea Pana, mai multe ziare publicand fie stiri care redau incidentul, fie scurte comentarii pe tema acestuia. "Abia confirmat in functie, presedintele Romaniei, Traian Basescu, este acuzat de rasism", scrie cotidianul german "Berliner Zeitung". Sub titlul "Tiganca imputita", "Frankfurter Rundschau" descrie scena dintre jurnalista si presedinte mentionand ca, in cursul zilei de luni, acesta a fost nevoit sa-si ceara scuze printr-un comunicat de presa, care insa nu a impresionat opinia publica romaneasca. "Financial Times Deutschland" remarca faptul ca Traian Basescu are un limbaj grosolan, in timp ce ziarul austriac "Die Presse" scrie ca Basescu este cunoscut, la fel de mult, pentru lupta impotriva coruptiei si pentru "stilul sau nediplomatic si provocator" atat in discursurile catre popor, cat si in cele pentru politicieni. Ziarul mentioneaza, citand comentatori din Romania, ca romanii nu au nevoie de un presedinte serios, ci de unul care sa le aduca aminte de personaje de telenovela. (A.M.)


(433 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Ion Navalici


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Boicot mass-media si plangere penala impotriva presedintelui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58010482788086 seconds.