Joi, 24 Mai 2007 - 06:43 AM Aleg.RO: Traian Basescu se intoarce oficial la Cotroceni in aceasta seara

Publicat de: ---

Cotidianul

Decizia Curtii Constitutionale de validare a rezultatelor referendumului de demitere a presedintelui Traian Basescu a fost publicata, miercuri, in Monitorul Oficial, cu putin timp inainte de ceremonia de reinstalare in functie a sefului statului .

Hotarirea referitoare la respectarea procedurii pentru organizarea si desfasurarea referendumului national din data de 19 mai 2007 pentru demiterea Presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, si la confirmarea rezultatelor acestuia a fost prezentata, miercuri, in plenul Camerelor reunite, care au luat astfel act de textul documentului, conform procedurii.

Odata cu publicarea hotaririi in Monitorul Oficial, inceteaza interimatul la Presedintie.

Ora ceremoniei de reinstalare a lui Basescu la Cotroceni a fost anuntata inainte de publicarea hotaririi in Monitorul Oficial. Pina la ora transmiterii stirii, ceremonia nu incepuse inca, desi fusese anuntata pentru ora 19.00

Ceremonia de predare-primire a mandatului intre Nicolae Vacaroiu si Traian Basescu va avea loc in aceasta seara la Palatul Cotroceni

Parlamentul a luat astazi act, in sedinta comuna, de decizia Curtii Constitionale care a constatat incetarea interimatului functiei prezidentiale. Prin aceasta decizie, Curtea valideaza rezultatele referendumului din 19 mai, potrivit carora peste jumatate dintre cetatenii care s-au prezentat la urne au votat impotriva demiterii lui Traian Basescu.

Curtea Constitutionala a hotarit:

- a fost indeplinita procedura de organizare a referendumului;

- confirma rezultatul referendumului din 19 mai;

- inceteaza interimatul lui Nicolae Vacaroiu, odata cu publicarea prezentei hotariri in Monitorul Oficial;

- Traian Basescu isi reia atributiile pe data publicarii hotaririi in Monitorul Oficial.

Hotarirea Curtii Constitutionale este definitiva si obligatorie.

Sursa: Realitatea TV

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici 4 opinii 4 Tis-(23-05-2007 21:09) Am asteptat cu emotie reintoarcerea presedintelui ales la Cotroceni. Felicitari domnule presedinte. Avem nevoie de DVS. 3 Anto-(23-05-2007 20:35) Daca eram intr-o tara normala nici nu trebuia sa lipseasa de la Cotroceni. Dar la noi.. totul este posibil (reporterdeocazie.ro) 2 edif-(23-05-2007 20:32) felicitari domnule presedinte!!! SA NE TRAITI!!! 1 bustori-(23-05-2007 20:27) Bine ati revenit acasa, Domnule Presedinte Traian Basescu! Bucurosi sa va stim din nou printre noi!


(340 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Traian Basescu se intoarce oficial la Cotroceni in aceasta seara | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.50824403762817 seconds.