Vineri, 25 Mai 2007 - 06:00 AM Aleg.RO: Miron Mitrea nu a semnat suspendarea lui Basescu

Publicat de: Ionel Dancu

curentul

Fostul ministru al Transporturilor in Cabinetul Nastase, deputatul PSD Miron Mitrea, nu a semnat documentul prin care PSD a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la inceperea procedurilor de suspendare a presedintelui Traian Basescu . Fosta "eminenta cenusie" a PSD si-a recunoscut pozitia, insa nu a dorit sa ofere nicio explicatie privind optiunea sa neconforma cu cea a partidului. Nici fostul vicepresedinte al grupului PSD din Camera Deputatilor, Vasile Puscas nu a fost de acord cu suspendarea sefului statului, insa nu isi aduce aminte daca a semnat sau nu.

Deputatul PSD Miron Mitrea s-a opus suspendarii presedintelui Traian Basescu. Mai exact, fostul ministru al transporturilor in Cabinetul Nastase a fost printre pesedistii care nu au semnat documentul intocmit de PSD. Acesta a fost semnat de 182 de senatori si deputati apartinand atat PSD cat si PRM, prin care partidul condus de Mircea Geoana a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la initierea procedurilor de suspendare din functie a presedintelui Traian Basescu.

Contactat telefonic, Miron Mitrea a recunoscut ca nu a semnat demiterea lui Basescu. "Da, nu am semnat, dar nu cred ca sunt singurul", a spus deputatul PSD. Intrebat care este motivul optiunii sale, Mitrea nu a vrut sa isi dezvaluie parerile, rezumandu-se sa spuna ca a votat potrivit propriei constiinte.

"Nu doresc sa va spun... (pauza)... Nu am considerat ca trebuie sa semnez cererea. Cred ca este cel mai bun motiv. Buna ziua.", ne-a spus Miron Mitrea.

Potrivit unor surse din cadrul partidului, nici fostul vicepresedinte al grupului PSD din Camera Deputatilor, Vasile Puscas, nu ar fi semnat documentul elaborat de PSD. Puscas a evitat un raspuns clar, insa a recunoscut ca nu a fost de acord cu pozitia conducerii social-democrate. "Nu mai stiu ce am semnat si ce nu. Dar am urmat pozitia partidului, asta va pot spune sigur... Eu am avut o opinie atunci, a fost considerata neconforma si ca minoritate m-am conformat majoritatii", a declarat Vasile Puscas, unul dintre membrii "Grupului de la Cluj", promotor al unei aliante PSD-PD.

Pana la ora inchiderii editiei, nici presedintele PSD, Mircea Geoana, si nici consilierul sau, Mara Ștefan, nu au putut fi contactati. La numerele lui Geoana nu raspundea nimeni, iar consilierul sau avea telefonul inchis.


(466 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Ionel Dancu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Miron Mitrea nu a semnat suspendarea lui Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.5939199924469 seconds.