Vineri, 25 Mai 2007 - 06:00 AM Aleg.RO: Razboiul Kovesi - Bogdan Olteanu a ajuns la CSM Procurorii nu raspund la... interceptari

Publicat de: ---

cronicaromana Consiliul Superior al Magistraturii a decis, ieri, in unanimitate, ca procurorii nu pot fi audiati in comisiile parlamentare care ancheteaza interceptarile ilegale . In sedinta CSM s-a discutat refuzul procurorului general, Laura Codruta Kovesi, de a permite procurorilor sa fie audiati de comisiile parlamentare, asa cum ceruse presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu.
CSM a decis, ieri, ca procurorii nu pot fi audiati de Parlament in legatura cu chestiuni punctuale asa cum a cerut Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu si a sesizat Inspectia Judiciara pentru a stabili daca solicitarea lui Olteanu este sau nu imixtiune a politicului in justitie. “Procurorii nu pot fi citati sau obligati sa participe la comisii de ancheta parlamentara”, a declarat presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), judecator Anton Pandrea. El a adaugat ca, doar cu titlu de exceptie, procurorii pot fi invitati cand se discuta chestiuni tehnice, de ordin general sau informatii cu caracter public. Decizia CSM a fost luata in unanimitate.
Kovesi: Procurorii sunt tarati intr-un razboi care nu le apartine
Procuroul General al Romaniei, Laura Codruta Kovesi a declarat ieri, in timpul unei sedintei CSM ca independenta procurorilor “pare sa deranjeze in ultima vreme” si a adaugat ca procurorii sunt supusi tot mai frecvent unor presiuni. “Ministerul public este tarat intr-un razboi care nu ii apartine si se pare ca independenta procurorilor deranjeaza in ultima vreme de unde si atacurile din ce in ce mai dese”, a spus Kovesi, in timpul sedintei CSM in care s-a discutat solicitarea Presedintelui Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu ca procurorii sa poata fi audiati de Comisia de ancheta in legatura cu interceptarile. Ea a facut referire si la declaratiile de miercuri ale unor membri ai Guvernului legate de un accident la o scoala din Suceava in urma caruia un elev si-a pierdut viata. Procurorul General considera un “atac nedrept” declaratiile unor politicieni la adresa procurorilor in legatura cu acest caz.
Premierul Tariceanu i-a cerut, miercuri, Procurorului General sa “catadicseasca” sa furnizeze cat mai repede detalii legate de imprejurarile in care un elev de clasa a opta a murit dupa ce a fost batut de colegii sai, precizand ca masura in acest caz o va lua Guvernul si nu Procuratura.
“Comisia de ancheta va avea obligatia sa prezinte un raport in cel mai scurt timp legat de circumstantele acestei situatii si de masurile ce trebuie luate. Pentru aceasta avem evident nevoie de sprijinul procuraturii, care trebuie sa faca cercetarile specifice. In acest sens fac un apel la procurorul general sa catadicseasca sa furnizeze cat mai rapid aceste elemente pentru ca masura in scoala nu o ia Procuratura, ci Guvernul. Si trebuie sa inteleaga ca Procuratura nu este o institutie care face ce vrea in Romania ci trebuie sa colaboreze cu alte institutii”, a declarat Tariceanu.


(326 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Razboiul Kovesi - Bogdan Olteanu a ajuns la CSM Procurorii nu raspund la... interceptari | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60957098007202 seconds.