Vineri, 25 Mai 2007 - 06:01 AM Aleg.RO: Un primar din judetul Galati, o escrocherie pe banii AJOFM

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Un primar din Galati a fost condamnat la 1 an si 7 luni de inchisoare, dupa ce a fost gasit vinovat de inselaciune si fals . Gheorghe Bute a beneficiat de facilitati de la stat de peste 165.000 de lei pentru 75 de persoane, angajate doar pe hartie. In perioada ianuarie-martie 2003, societatea comerciala DUO BB SNC din comuna Scanteiesti, judetul Galati, administrata de primarul localitatii, Gheorghe Bute, a raportat catre AJOFM faptul ca a angajat 75 de localnici peste 45 de ani, unici intretinatori de familie, persoane cu handicap sau care mai aveau trei ani pana la iesirea la pensie, provenind din categoria de persoane pentru care statul acorda facilitati. "Conform articolului 85 din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca, AJOFM era obligata sa asigure celor 75 de salariati salariu timp de un an, iar angajatorul sa-si ia angajamentul ca ii va pastra pe acei oameni cel putin trei ani. Noi am facut platile, pentru ca documentele prezentate de domnul primar erau corecte", a declarat ieri directorul AJOFM Galati, Victoria Movileanu.

Societatea nu avea, de fapt, niciun angajat

Ulterior, Corpul de control al institutiei a descoperit, in timpul unei verificari, ca societatea condusa de primarul din Scanteiesti nu are, de fapt, niciun angajat si a facut plangere penala la politie. Ancheta autoritatilor, care a scos la iveala un prejudiciu de 165.021 de lei in dauna Agentiei de Ocupare a Fortei de Munca, s-a finalizat la Judecatoria Galati. La 9 mai, magistratii l-au condamnat pe primarul comunei Scanteiesti la 1 an si 7 luni de inchisoare pentru savarsirea infractiunilor de inselaciune si fals.
Edilul este obligat sa plateasca agentiei 237.252 de lei, reprezentand prejudiciul produs plus dobanda legala, la nivelul dobanzii Bancii Nationale a Romaniei pana la data platii, a informat ieri purtatorul de cuvant al Judecatoriei Galati, judecatorul Robert George Florea.
Executarea pedepsei privative de libertate a fost insa suspendata pe un termen de incercare de trei ani si sapte luni, drept pentru care Parchetul de pe langa Judecatorie a declarat apel. Atat motivarea hotararii Judecatoriei, cat si apelul urmeaza a fi atasate la dosar in perioada imediat urmatoare.


(547 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Un primar din judetul Galati, o escrocherie pe banii AJOFM | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61848402023315 seconds.