Luni, 28 Mai 2007 - 05:52 AM Aleg.RO: Cinci locuri vacante in Parlament din cauza neintelegerilor PNL-PD

Publicat de: ---

Cotidianul

Camera functioneaza cu cinci deputati mai putin din cauza ca PNL si PD nu se inteleg pe posturile vacante .

Demisia din Camera, de saptamina trecuta, a democratului Romeo Raicu ridica la cinci numarul de posturi vacante in Legislativ. Totodata, prin plecarea lui Raicu se complica si mai mult negocierile sau, mai precis, se amplifica disputa dintre PNL si PD pentru ocuparea posturilor libere. Cele doua partide nu s-au inteles nici macar in 2005 - deci pe vremea cind Alianta D.A. functiona - in urma retragerii deputatului PD de Sibiu, Nicolae Munteanu. Atunci, din cauza unor probleme ce tineau strict de reprezentantii sibieni ai celor doua partide, s-a lasat la latitudinea filialelor sa-si rezolve problema. Urmarea: din 21 martie 2005 si pina in prezent, judetul Sibiu a functionat cu un deputat mai putin.

O intelegere intre PNL si PD a existat in luna martie, dupa demisia Monei Musca din Camera, cind se ajunsese la patru posturi vacante. Atunci s-a decis ca pe pozitia ex-liberalei sa vina un democrat, iar locul lasat liber de pedistul Stanisoara (acesta s-a alaturat consilierilor lui Traian Basescu) sa fie ocupat de primul supleant din judetul Mehedinti, Georgeta Ionescu - actualul secretar general al Camerei. La vremea respectiva, cele doua partide mai urmau sa se hotarasca cine preia mandatul de la Sibiu si cine pe cel de la Dimbovita, ramas vacant in urma plecarii Monicai Stirbu in functia de consul la Sevilla. Lucrurile s-au complicat insa prin decesul liberalului Ioan Preda, dar si prin demisia lui Romeo Raicu.

“Negocierile sint inghetate in acest moment”, ne-a declarat ieri secretarul general al PNL, Dan Motreanu. “Un ultim document al Aliantei stipula ca pozitiile vacante se ocupa de cine urmeaza pe lista. Nu stiu daca documentul mai este valabil, dar asta este propunerea noastra pentru viitoarele negocieri”, a mai precizat Motreanu. Daca se va merge pe aceasta varianta, atunci in Camera urmeaza sa acceada trei liberali si doi democrati. Viceliderul deputatilor PD, Valeriu Tabara, nu-si explica de ce “nu s-au rezolvat problemele pina acum” si spune ca “ultimele informatii tindeau spre respectarea intelegerilor din Alianta”. Tabara crede ca “se asteapta plecarea lui Zegrean (PD Bistrita, din iunie judecator la Curtea Constitutionala - n.a.), pentru ca acolo PNL are niste nemultumiri”.

Probleme deosebite se vor inregistra si in toamna, dupa alegerile pentru Parlamentul European, cind cel putin 10 senatori si deputati din cele doua partide vor lua drumul Bruxelles-ului. Daca PNL si PD nu se vor intelege, cine va avea mai multi europarlamentari va pierde mandate in legislativul national.


(321 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Cinci locuri vacante in Parlament din cauza neintelegerilor PNL-PD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65762090682983 seconds.