Luni, 28 Mai 2007 - 05:52 AM Aleg.RO: Vrancea: S-a semnat protocolul de colaborare cu Potenza

Publicat de: Cristi CIUPERCĂ

AMOS News Președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, și președintele Administrației Provinciale Potenza din Italia, Sabino Altobello, au semnat sâmbătă protocolul de colaborare dintre cele două regiuni, transmite corespondentul AMOS News.

Evenimentul a avut loc la sala de ședințe a CJ Vrancea. Din delegația italiană au mai făcut parte Domenico Iacobuzio, vicepreședinte al Provinciei Potenza, însărcinat cu probleme de mediu și teritoriu, Donato Capiello – responsabil Birou Formare Profesională din Administrația Provincială Potenza și Fausto Bubbico, primarul localității Brindisi Montagna. În ceea ce privește oficialitățile vrâncene, au mai fost de față subprefectul Mioara Flenchea,  vicepreședinții CJ Horia Furtună și Mircea Diaconu, viceprimarul municipiului Focșani, Neagu Nistoroiu, consilieri județeni, consilieri locali, primari ai comunelor din Vrancea, precum și directori ai instituțiilor aflate în subordinea Consiliului Județean Vrancea.Oprișan: „Între România și Italia există legături strânse”

Președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan a declarat că, pentru el, mandatul 2004 – 2008 este unul important din punct de vedere al realizării unor contacte externe, schimburi de experiență și semnarea unor asemenea protocoale de înfrățire. Oprișan a arătat că a trimis scrisori de intenție tuturor provinciilor din Uniunea Europeană, iar Provincia Potenza a răspuns demersului de colaborare inițiat de CJ.
„Între România și Italia există legături strânse ce își au rădăcinile în istoria de 2.000 de ani a celor două națiuni. În toată această perioadă a existat o prietenie spontană între poporul român și italian, iar această prietenie s-a accentuat în ultimii 17 ani de când România a devenit un stat democratic. Moment în care mulți români au ales să meargă la muncă în Italia care le-a devenit o a doua casă. Acest lucru a fost posibil datorită căldurii cu care au fost primiți acolo. Și din Vrancea sunt mulți care au optat să-și croiască un destin în Italia. Prin modul lor de a se comporta, de a munci, vrâncenii au impus respect și au atras simpatia italienilor.  Este deja de notorietate că, acolo unde duc toate drumurile, la Roma poți auzi la tot pasul cum se vorbește românește. Așa cum era firesc, ținând cont de istoria celor două popoare, prima opțiune a Consiliului Județean Vrancea a fost de a stabili un contact cu o provincie din Italia. Acest protocol va deschide calea dezvoltării unor proiecte între cele două regiuni”, a declarat președintele CJ Vrancea, Marian Oprișan. 

Proiecte în energie și protecția mediului

La rândul său, Sabino Altobello a declarat că provincia pe care o reprezintă este la prima colaborare de acest gen. „La nivelul județului putem realiza schimburi de bune practici care au avut rezultate în Italia. Din ceea ce am văzut până acum, pot spune că Marian Oprișan are voința de a face ca această colaborare să funcționeze foarte bine. Există condițiile perfecte pentru a realiza lucruri bune, împreună”, a spus Altobello, precizând că proiectele comune se vor dezvolta, în special, pe teme precum energia și protecția mediului.

Regiunea Basilicata – Provincia Potenza

Basilicata, cunoscută în trecut ca și Lucania, este o regiune din sudul Italiei cu o populație de 594.086. Basilicata este formată din două provincii: Potenza și Matera. Potenza este o provincie cu o suprafață de 6.545 km pătrați și o populație de 392.218 locuitori. Are deschidere la vest spre Marea Tireniană și se învecinează cu Provinciile Salerno și Avellino, la Nord cu Regiunea Puglia (Provinciile Foggia, Barletta-Andria-Trani și Bari), la Est cu Provincia Matera iar la Sud cu Regiunea Calabria. (Provincia Cosenza). Administrația Provincială Potenza este condusă de un președinte - Sabino Altobello și doi vicepreședinți -Domenico Iacobuzio și Nunzio di Gregorio.


(510 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristi CIUPERCĂ


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Vrancea: S-a semnat protocolul de colaborare cu Potenza | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56625699996948 seconds.