Marți, 29 Mai 2007 - 05:52 AM Aleg.RO: Vina pentru neîncasarea a 1,5 milioane euro de la Apa Nova, aruncata de Primarie la consilieri

Publicat de: ---

Gândul 29 .05.2007

Controlul Curtii de Conturi care se desfasoara în aceste zile i-a pus pe jar pe functionarii din subordinea primarului Adriean Videanu. Angajatii Primariei Capitalei cauta acum sa arunce vina pe consilierii municipali pentru neîncasarea amenzilor de peste 1,5 milioane de euro date societatii Apa Nova Bucuresti de catre Agentia de reglementare tehnica a serviciilor de apa si canalizare (ARBAC). Functionarii din primarie si primarul Videanu sustin ca de încasarea amenzilor trebuia sa se ocupe Comisia de utilitati publice a Consiliului municipal. La randul sau, seful Comisiei de utilitati, consilierul Dorin Baleanu, spune ca, potrivit reglementarilor din anul 2006, cel care trebuia sa urmareasca încasarea amenzilor este primarul general.

Pe de alta parte, ARBAC, institutia care urmareste respectarea contractului de concesiune si care a dat amenzile societatii Apa Nova, sustine ca Directia Juridica ar explica pasivitatea municipalitatii invocand reglementari abrogate. Ieri, pe site-ul ARBAC a aparut o „analiza a scrisorii Directiei Juridice”, prin care se arata erorile facute de aparatul primariei si de Consiliul municipal în octombrie 2005, cand au modificat modul de sanctionare a societatii Apa Nova.

„De ce sustine DJCL în 2007 aplicarea unor prevederi normative în prezent abrogate (ale art. 4 si 5 din HCGMB nr.153/2001) care s-au dovedit a fi contradictorii cu prevederile concesiunii si prin care s-au blocat mecanismele de penalizare ale Concesionarului din anul 2001 pana în anul 2005?”, scrie în documentul publicat conducerea ARBAC. Institutia tehnica mai arata în scrisoare ca primarul general este cel care poate propune hotarari de consiliu care sa duca la încasarea amenzilor. „Motivul invocat la data de 14 februarie a.c. de catre Primarul General ca nu ar fi primit deciziile ARBAC de penalizare nu are nicio sustinere în fapt”, mai scrie în document.

In anii 2005 si 2006, Apa Nova a facturat si încasat consumuri fara a tine seama de contori, iar în februarie 2006 ARBAC a sanctionat-o cu 1,5 milioane de euro. Asta, dupa ce, în octombrie 2005, consilierii municipali au votat Hotararea 233, prin care stabileau ca ARBAC sa constate nerespectarea Contractului de concesiune de catre Apa Nova, iar primarul general sa fie cel care aplica sanctiunile. Inspectorii Curtii de Conturi au verificat prejudicierea bugetului Capitalei, anul trecut, prin neîncasarea amenzilor si au transmis raportul lor conducerii Curtii, care urmeaza sa ia o decizie.


(348 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Vina pentru neîncasarea a 1,5 milioane euro de la Apa Nova, aruncata de Primarie la consilieri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64086198806763 seconds.