Marți, 29 Mai 2007 - 05:54 AM Aleg.RO: Voiculescu catre Basescu: Votul uninomanal, o necesitate absoluta

Publicat de: ---

Cotidianul

Presedintele PC, Dan Voiculescu, a declarat, luni, la inceputul discutiilor cu presedintele Traian Basescu, ca PC considera ca votul uninomanal este o necesitate absoluta, ce face parte din politica de reforma a clasei politice

PC este reprezentat la Cotroceni de o delegatie formata din zece membri, condusa de Dan Voiculescu . Din delegatie mai fac parte Bogdan Ciuca si Cristian Piedone Popescu.

PC este ultima dintre delegatiile prezente luni la Cotroceni, la consultarile initiate de seful statului si la care participa, din partea Presedintiei, consilierii Mihai Stanisoara, Teodor Baconschi, Cristian Preda, Sebastian Lazaroiu si Stefan Deaconu.

La inceputul discutiei cu seful statului, Dan Voiculescu a spus ca PC spera ca va deveni o practica a Presedintiei consultarea cu partidele parlamentare. El a mentionat ca partidul pe care il reprezinta considera ca “asa-zisul vot uninomanal” este o necesitate absoluta, care face parte din politica de reforma a clasei politice.

Dupa aceasta declaratie a liderului PC, presa a fost invitata sa iasa din sala. Presedintele Traian Basescu l-a intrerupt pe Dan Voiculescu rizind: “Scuzati-ma, ziceati ce imi convine si tocmai acum i-au dat afara pe ziaristi”.

Voiculescu a raspuns, tot rizind: “Acelasi lucru il voi declara si afara”.

Tot la inceputul acestor discutii, presedintele i-a rugat pe reprezentantii PC, la fel cum ii rugase pe cei ai minoritatilor nationale si ai UDMR, ca la finalul discutiilor sa nu se refere, in declaratiile de presa, la punctele de vedere pe care seful statului le-a sustinut.

Basescu a mentionat ca unele dintre partide s-au referit in declaratiile de dupa intilnirile de la Cotroceni si la punctele de vedere sustinute de el, insa in unele declaratii aceste puncte de vedere au fost prezentate eronat.

Presedintele Traian Basescu are, luni, o serie de consultari cu partidele parlamentare.

Temele de discutie anuntate de Presedintie sunt: modificarea legii electorale pentru introducerea votului uninomanal; activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constitutiei; degajarea unei majoritati politice transparente si responsabile, pe baza careia sa poata fi format un executiv stabil, care sa asigure guvernarea tarii pina la incheierea actualului ciclu electoral; stabilirea prioritatilor guvernamentale si legislative pentru perioada imediat urmatoare; convenirea unei date clare pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European; Legea lustratiei; finalizarea si implementarea pachetului de legi privind siguranta nationala.

PRM este singurul partid parlamentar care a refuzat sa participe la aceste consultari.

Mediafax

Scrie opinia ta Pentru a va putea exprima opinia in legatura cu articolul curent trebuie sa va autentificati mai intai. Daca nu sunteti inscris pe site-ul Cotidianul, o puteti face aici O opinie 1 neutrin-(28-05-2007 17:53) Ce inseamna "uninomanal" ? Nu exista in DEX. Poate vroiati sa scrieti "uninominal"... Am observat de cateva zile ca aceasta greseala de ortografie se tot repeta. Corectorii sunt plecati in concediu ?


(336 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Voiculescu catre Basescu: Votul uninomanal, o necesitate absoluta | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56262993812561 seconds.