Joi, 31 Mai 2007 - 06:13 AM Aleg.RO: Primaria cumpara locuinte de 100 milioane euro

Publicat de: ---

cronicaromana Municipalitatea este dispusa sa aloce peste 100 de milioane de euro pentru achizitia de locuinte de pe piata libera, in care sa mute locuitorii din centrul istoric si pe cei din cladirile ce trebuie consolidate, a declarat directorul de cabinet al primarului general al Bucurestiului, Vladimir Sommer .
Sommer a spus ca vor fi achizitionate locuinte de necesitate, locuinte sociale in care primaria va muta familiile din centrul istoric, dar si pe cei din blocurile cu bulina care trebuie consolidate, lucari care vor dura circa doi ani de zile.
Potrivit directorului, suma prevazuta in bugetul primariei Capitalei pentru achizitia de locuinte este foarte mica, circa 44 de miliarde lei, dar municipalitatea pregateste o rectifcare a bugetului si pentru a suplimenta acest fond.
Directorul de cabinet al primarului general a mai spus ca, pentru 2007, intr-o prima faza, primaria va cumpara 2.000 de apartamente, dintre care cateva sunt dedicate familiilor din centrul istoric, iar 200-250 vor ajunge catre familiile aflate in blocurile cu bulina rosie. In urmatorii trei - patru ani primaria va achizitiona alte cinci mii de aparatmente pentru a echilibra raportul solicitarilor depuse catre municipalitate.
Potrivit lui Sommer, primaria ofera dezvoltatorilor intre 950-1.050 de euro pe metrul patrat construit, iar in momentul de fata preturile de pe piata imobiliara nu sunt sub 1.250 de euro pe metrul patrat construit.(838 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Cronica Română

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cronica Română:

Primaria cumpara locuinte de 100 milioane euro | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.60950589179993 seconds.