Joi, 31 Mai 2007 - 06:14 AM Aleg.RO: Antonescu: Discursul lui Băsescu este o repetare a obsesiei sale de a-l înlătura pe Tăriceanu

Publicat de: Ramona NĂSTASE

AMOS News Vicepreședintele PNL Crin Antonescu a apreciat, miercuri, discursul lui Traian Băsescu din Parlament ca fiind o repetare a celei mai vechi obsesii a mandatului său, aceea de a-i înlătura pe Călin Popescu Tăriceanu și pe liberali de la guvernare.

 "În această prezentare, Băsescu dezbate obsesia mai veche a mandatului său de până acum, aceea de a-i înlătura pe Tăriceanu și pe liberali de la Guvern", a spus Antonescu.

Liberalul a precizat că șeful statului a interpretat excesiv rezultatul referendumului, extinzându-l și la alte probleme care nu au făcut obiectul acestuia.

"Și de acestă dată, președintele a interpretat excesiv semnificația votului de la referendum. Referendumul s-a referit doar la o întrebare și a extinde răspunsul asupra legitimității Guvernului, asupra legitimității Parlamentului, asupra legitimității partidelor politice mi se pare excesiv și nedemocratic. În spatele acestei interpretări se ascunde încă o încercare a președintelui de a forța ordinea constituțională", a opinat vicepreședintele liberal.

Potrivit acestuia Băsescu trebuia să facă referire în discursul de astăzi la soluțiile reale pentru situația politică.

"Președintele trebuia să ne spună foarte limpede ce dorește, fie alegeri anticipate, fie vot uninominal. Pentru că, din consoderente practice este imposibil să facă alegeri anticipate acum pe baza votului uninominal. Dacă se adresează acestui Parlament pe care l-a calificat în fel și chip pentru a căuta o altă soluție care să fie stabilă, nu văd care să fie aceea?", s-a întrebat retoric liberalul.

Antonescu a ținut să precizeze că atâta vreme cât o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Tăriceanu nu trece, acest Guvern este legitim pentru că în cadrele constituționale se bazează pe o majoritate "destul de serioasă" pe care a obținut-o în Parlament.

Pe aceeași temă:
Corlățean: Discursul lui Băsescu nu încheie criza politică
Parlamentarii sunt de acord cu referendumul privind votul uninominal
Verestoy Attila: "Noi avem o altă interpretare a votului dat de electoratul nostru"
Mesajul președintelui României, Traian Băsescu, adresat Parlamentului

Propunerile lui Băsescu
Băsescu: Rezultatul obținut la referendumul din 19 mai trebuia să ducă demisia Guvernului
Băsescu: Avem nevoie de o nouă elită politică
Băsescu critică Parlamentul și Guvernul


(1105 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ramona NĂSTASE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Antonescu: Discursul lui Băsescu este o repetare a obsesiei sale de a-l înlătura pe Tăriceanu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.65472507476807 seconds.