Joi, 31 Mai 2007 - 06:14 AM Aleg.RO: Băsescu: Avem nevoie de o nouă elită politică

Publicat de: ---

AMOS News <IMG class=media title="Traian Basescu 60x" o­nclick="popupMediaViewer('http://intranet.amosnews.ro/index.php?module=Mediashare&func=display&mid=5340')" height=80 alt="Traian Basescu 60x" hspace=5 src="http://intranet.amosnews.ro/mediashare/eb/5w9m7b17543ovf7ngv5a3udqe8vvfj-pre.jpg" width=60 align=left vspace=5>Președintele Traian Băsescu a înfierat într-un discurs ținut în fața Parlamentului comportamentul partidelor angrenate în coaliția anti-prezindențială, sursa suspendării și organizării referendumului de demitere a sa. Traian Băsescu a tratat dur și Executivul, apreciind că în orice democrație autentică, după rezultatul obținut la referendum, Guvernul ar fi demisionat. Este inadmisibil ca voința poporului să rămână captivă intereselor și jocurilor de culise. Votul de la referendumul din 19 mai arată că aveam dreptate când spuneam că societatea românească evoluează mai dinamic decât liderii de azi ai românilor. O copleșitoare majoritate a românilor dorește ca țara să fie condusă ca un veritabil stat de drept.

Prin votul lor, românii ne impun tuturor responsabilitatea de a elimina decalajul dintre interesul național și interesul de partid. Consider că după condamnarea oficială a comunismului, după intrarea în UE avem nevoie de o noua elită politica, o elită care să-i reprezinte cu adevărat pe români, o elită care să conjuge competența cu simțul responsabilității.

În actualul context există o singură soluție o­nestă: demisia guvernului și organizarea de anticipate. Înțeleg faptul că pentru aceste partide politice întâlnirea cu electoratul este inoportună. Liderii partidelor care au eșuat la referendumul din 19 mai vorbesc de reconciliere cu președintele. Nu e suficient să spunem: vom colabora, vom avea bune relații. E moral și democratic să cereti o reconfirmare. Numai în sisteme politice nedemocratice minoritatea poate pretinde să decidă.

Cei care vor acum să guverneze sunt într-o gravă eroare politică și vor să se sustragă principiilor de baza ale democrației. Voi respinge orice aranjament de culise.


(671 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Băsescu: Avem nevoie de o nouă elită politică | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.47645497322083 seconds.