Sâmbătă, 30 Iunie 2007 - 06:51 AM Aleg.RO: PD: Trocul politic PNL-PSD afectează activitatea parlamentară

Publicat de: ---

AMOS News

Realitatea politică a ultimelor zile a generat o situație de neimaginat într-un stat de drept: trocul politic instrumentat de Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) a condus la încălcări grave și repetate ale activității legislative, apreciază liderul Grupului PD din Camera Deputaților, Cristian Rădulescu, conform unui comunicat de presă al PD.

În Ședința Comună a Camerei Deputaților și Senatului din data de 28 iunie 2007, ședință ce a marcat finalul acestei sesiuni parlamentare, s-a adoptat o hotărâre a Parlamentului (fără votul parlamentarilor Partidului Democrat) prin care Răsvan Popescu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) a fost numit în funcția de președinte interimar al instituției menționate.

În opinia lui Cristian Rădulescu, tragicomicul situației reiese din faptul că această funcție nu este prevăzută de Legea nr. 504/ 2002, legea de organizare a CNA, care la art. 14, alin. (2) precizează că „În absența președintelui, conducerea Consiliului este asigurată de vicepreședinte”, în acest caz fiind Attila Gasparic.

În aceste condiții, nominalizarea de către Parlament a lui Răsvan Popescu în funcția de președinte interimar al CNA este un act politic aberant marca PNL-PSD, care încalcă flagrant principiul de bază al oricărei democrații, și anume domnia legii, susține deputatul PD, Cristian Rădulescu .

Deputatul PD a afirmat că acest caz nu este singular și a semnalat că în urmă cu trei zile, pe data de 25 iunie 2007, plenul Camerei Deputaților reunit pentru a dezbate moțiunile simple înaintate de PD a decis, în mod abuziv, scoaterea de pe ordinea de zi a moțiunii cu titlul „Ministrul Decebal Traian Remeș, groparul agriculturii românești”, încălcându-se astfel un drept elementar al opoziției într-o democrație, acela de a sancționa activitatea Guvernului prin intermediul moțiunilor.

Cristian Rădulescu a aconchis că această situație a fost discutată în ședința Biroului Permanent al Camerei Deputaților din data de 27 iunie 2007, reprezentanții PNL și PSD recunoscând, de altfel, faptul că votul de luni a fost abuziv, creându-se un precedent periculos pentru democrația românească.

În opinia deputatului PD, recunoașterea retroactivă a abuzului este un pas pozitiv, dar răul a fost făcut iar efectele sale asupra procesului politic democratic sunt cel puțin alarmante.

 

    

 (874 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PD: Trocul politic PNL-PSD afectează activitatea parlamentară | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 8.4967050552368 seconds.