Sâmbătă, 30 Iunie 2007 - 06:52 AM Aleg.RO: Trei senatori si un primar încearca sa salveze Parcul Bordei

Publicat de: ---

Gândul 30 .06.2007

Initiativa ziarului Gandul de a salva putinele parcurile proprietate privata de la betonare si-a gasit ecou si în randul parlamentarilor. Ieri, senatorii PSD Ion Iliescu si Nicolae Vacaroiu împreuna cu senatorul P.D. Marius Marinescu au depus un proiect legislativ prin care solicita declararea de utilitate publica a terenurilor de pe malul Lacului Floreasca, cunoscute sub numele de Parcul Bordei.

Cei trei senatori cer ca "prin derogare de la prevederile articolului 7 din Legea nr. 33 / 1994 – privind exproprierea pentru cauza de utilitate publica, se declara de utilitate publica terenul în suprafata de 3,3 hectare, situat în Bucuresti, în zona Bordei, încadrat în PUG ca zona V4".

Proiectul de act normativ este sustinut de mai multe organizatii nonguvernamentale si profesionale, printre care Liga luptatorilor revolutionari sportivi, Liga de box profesionist din Romania, Asociatia pagubitilor Dacia sau Partidul Verde

Acestei initiative i s-a alaturat si primarul sectorului 1, Andrei Chiliman. Acesta va lansa, duminica, orele 11, o campanie de strangere de semnaturi pentru salvarea Parcului Bordei si pentru sustinerea proiectului "sectorul 1 de Verde pentru o Capitala verde"

Actiunea va avea loc la intrarea în Parcul Bordei, la intersectia strazilor Mircea Eliade cu Bulevardul Aviatorilor. Suprafata de teren situata pe malul Lacului Floreasca, cunoscuta sub numele de Parcul Bordei, se afla în proprietatea omului de afaceri Costica Constanda.

Acesta intentioneaza sa construiasca un cartier rezidential, drept castigat prin decizia Curtii de Apel Bucuresti. Tot prin decizia aceleiasi instante, consilierii municipali au fost obligati sa aprobe proiectul imobiliar privat al lui Constanda pe malul Lacului Floreasca si sa-l despagubeasca cu aproape 18 milioane de euro, suma care, în opinia judecatorilor, ar reprezenta veniturile pe care omul de afaceri considera ca le-ar fi obtinut în urma valorificarii spatiilor de birouri si a locuintelor ce le-ar fi construit în zona.


(965 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Trei senatori si un primar încearca sa salveze Parcul Bordei | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.83987402915955 seconds.