Sâmbătă, 30 Iunie 2007 - 06:53 AM Aleg.RO: PRM: Instanța a suspendat retragerea medaliei lui Vadim Tudor

Publicat de: Ramona NĂSTASE

AMOS News Avocații președintelui Partidului România Mare (PRM), Corneliu Vadim Tudor, au obținut pe 26 iunie, la Curtea de Apel București, suspendarea executării decretului prezidențial de retragere a ordinului Steaua României,  a anunțat, vineri, senatorul PRM  Verginia Vedinaș, unul dintre avocații liderului PRM.

"Noi am făcut o cerere, cum prevede legea, să-și revoce președintele decretul. Eram obligați, dar știam că nu o să o facă. Și am făcut totodată și o acțiune în suspendare pentru că Președinția ne somase deja să returnăm etuiul și tot ce înseamnă ordinul respectiv. Am obținut în instanță suspendarea executării acestui ordin până se pronunță instanța de fond", a spus Vedinaș.

Potrivit acesteia pledoaria s-a axat "pe dimensiunea morală a situației, pe faptul că un om care are un anumit statut și care a obținut un ordin în considerațiunea acestui statut, i s-a retras acest în mod discreționar".

Președintele Traian Băsescu a semnat, la sfârșitul lunii mai, decretul prin care liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor, i-a fost retrasă decorația „Steaua României” în grad de Cavaler. Ordinul îi fusese acordat liderului PRM în decembrie 2004, de către Ion Iliescu.


(989 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Ramona NĂSTASE


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PRM: Instanța a suspendat retragerea medaliei lui Vadim Tudor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.0359020233154 seconds.