Marți, 25 Septembrie 2007 - 06:19 AM Aleg.RO: Pacuraru si Șeres, ultimele aparitii pe lista de la Cotroceni

Publicat de: Dana Carabelea

curentul

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut acordul Comisiei speciale de la Cotroceni pentru urmarirea penala a ministrului Muncii, liberalul Paul Pacuraru . Acesta este acuzat de luare de mita in perioada mandatului sau de sapte luni, ne-au declarat surse din cadrul Directiei. Și procurorii Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie au inaintat Presedintiei o cerere similara cu privire la fostul ministru al Economiei Codrut Șeres. Acesta este cercetat in doua cauze, respectiv in dosarul privatizarilor strategice si in dosarul care vizeaza activitatea pe care Șeres a derulat-o in cadrul Hidroelectrica.

Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a cerut aviz de la Cotroceni pentru urmarirea penala a ministrului Muncii, liberalul Paul Pacuraru. Potrivit unui comunicat al DNA, se asteapta acordul comisiei speciale a Administratiei Prezidentiale in cazul ministrului acuzat de luare de mita. "Este o inventie nerusinata", a venit prima reactie a sefului de la Ministerul Muncii.

Conducerea DNA a cerut acordul presedintelui Traian Basescu inainte de a incepe urmarirea penala a lui Paul Pacuraru, potrivit prevederilor din legea privind raspunderea ministeriala. "Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie l-a sesizat pe Presedintele Romaniei pentru ca acesta sa ceara urmarirea penala fata de Nicolae Paul Anton Pacuraru, ministrul Muncii Familiei si Egalitatii de sanse, pentru savarsirea infractiunii de luare de mita in dosarul nr. 239/P/2007", se arata in comunicatul DNA. Surse din cadrul Directiei au precizat pentru ziarul "Curentul" ca este vorba despre fapte pe care ministrul le-ar fi comis in perioada mandatului sau de sapte luni.

Pe masa Comisiei speciale de la Cotroceni se afla si alte solicitari ale DNA privind inceperea urmaririi penale a unor fosti sau actuali ministri, printre care Zsolt Nagy, Adrian Nastase, Miron Mitrea, Victor Babiuc si chiar ministrul Justitiei, liberalul Tudor Chiariu. Acesta a cerut ca doi dintre membrii Comisiei de la Cotroceni sa se abtina de la analizarea cazului sau, desi unul dintre ei fusese numit tocmai de ministerul pe care liberalul il conduce.

"Nu stiu nimic"

Inital, ministrul liberal a refuzat sa comenteze solicitarea DNA sustinand ca nu stie nimic despre urmarirea sa penala. "Nu mi-a dat nimeni niciun pachet de tigari. Acum aflu acest subiect si pot garanta ca daca am primit mita un leu, imi dau singur demisia din toate functiile", a declarat Pacuraru. Ulterior, ministrul si-a "nuantat" declaratia: "Este o inventie nerusinata. (...) Cineva va plati pentru astfel de minciuni".


(869 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la Dana Carabelea


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Pacuraru si Șeres, ultimele aparitii pe lista de la Cotroceni | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.56593322753906 seconds.