Joi, 27 Septembrie 2007 - 05:54 AM Aleg.RO: Deputatii rup referendumul de euroalegeri

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 27 Septembrie 2007

Parlamentul ar putea modifica Legea referendumului, interzicind desfasurarea acestuia simultan cu alt tip de alegeri .

O propunere legislativa de modificare a Legii referendumului, din martie 2006 declarata neconstitutionala de catre Curte, a reintrat in proceduri si a fost remodelata de PSD la Comisia juridica. Cu o larga majoritate, doar cei trei deputati PD din comisie au fost contra, s-a adoptat un amendament care interzice desfasurarea unui referendum in aceeasi zi cu orice alt tip de alegeri. Daca se ajunge intr-o astfel de situatie, prioritate va avea referendumul. Alegerile vor fi aminate cu o saptamina.

PD contesta amendamentul si a anuntat ca-l va ataca la Curtea Constitutionala. „Nu se putea formula un amendament pe o decizie a Curtii Constitutionale, deoarece noi, in Comisie, nu eram sesizati cu un proiect de lege la care sa se poata aduce un astfel de amendament“, a declarat PD-istul Daniel Buda. Acesta este contrat de Eugen Nicolicea (PSD), care a mentionat ca „in cazurile de neconstitutionalitate, inainte de promulgarea legilor, Parlamentul este obligat sa reexamineze dispozitiile respective pentru punerea lor de acord cu decizia Curtii Constitutionale“.

Nu se stie daca amendamentul va trece si de plenuri. Chiar daca deputatii juristi din PNL l-au votat, o decizie finala inca nu a fost luata la nivel de partid. „Chiar daca euroalegerile se amina cu o saptamina, campaniile electorale tot se vor suprapune. Deci tot acolo sintem“, a declarat secretarul general al PNL, Dan Motreanu.


(699 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Deputatii rup referendumul de euroalegeri | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.58621191978455 seconds.