Joi, 27 Septembrie 2007 - 05:55 AM Aleg.RO: Primarul Craiovei, "sfant" la biserica din Leamna de Sus

Publicat de: ---

evenimentulzilei Doljenii din Leamna de Sus vor putea merge din aceasta toamna la propria biserica, primul lacas de cult din localitate urmand a fi sfintit luna viitoare .

Biserica, avand hramurile Nasterea Maicii Domnului si Sfantul Antonie cel Mare, a fost vizitata ieri de primarul Craiovei, Antonie Solomon (PD), cel care a asigurat mare parte din fondurile necesare lucrarilor, si de cativa localnici si jurnalisti.Lucrarile primei biserici din localitatea Leamna de Sus au demarat in primavara anului 2005, iar acum, constructia este finalizata in proportie de 90 la suta, muncitorii mai avand de efectuat cateva retusuri. Pictura este in fresca si a fost realizata de Gabriela Stefanescu, pictor din Republica Moldova. 

Primarul Antonie Solomon s-a declarat multumit de biserica in care enoriasii vor intra din 27 octombrie, atunci cand se va oficia slujba de sfintire a lacasului de cult. „In acest sat nu a existat biserica de cand se stiu oamenii aici. Cu mortul mergeau kilometri intregi, pana in satele vecine”, a spus Solomon.   Desi nu a vrut sa precizeze cat este costul total al lucrarilor, Antonie Solomon a recunoscut ca a fost ajutat financiar de „niste prieteni buni, credinciosi”, care au preferat  sa ramana anonimi. „Nu banii conteaza, ci ceea ce va ramane aici. Banii azi ii ai, maine nu-i mai ai, asa ca asta este ultimul lucru la care ma gandesc. Am vrut doar sa fac un bine. Am spus intotdeauna ca nu sunt nici sfant, nici intelept, dar, purtand un nume de sfant, am dat denumirea bisericii dupa acest mare calugar”, a declarat edilul-sef al Craiovei. Oamenii din Leamna de Sus vad cu ochi buni investitia facuta de primarul Craiovei. „Ne facu si noua un mare bine, ca tare erau departe alte biserici. Daca ar candida la primarie aci, la Leamna, ar iesi primar cu toate voturile din sat”, este de parere Ioana Ciurtu, de 67 de ani, o batrana care locuieste in vecinatatea bisericii.

 

Antonie Solomon, ctitorul bisericii din Leamna de Sus, arecunoscut ca a luat bani de la prieteni


(670 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primarul Craiovei, "sfant" la biserica din Leamna de Sus | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.53214812278748 seconds.