Luni, 01 Octombrie 2007 - 06:14 AM Aleg.RO: Candidatii la sefia ANI au dat examen

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Candidatii la functiile de presedinte si vicepresedinte al Agentiei Nationale de Integritate (ANI) au participat duminica la proba scrisa a concursului pentru ocuparea celor doua posturi . Dintre cei 13 candidati, doar 11 s-au prezentat la examen, absentii numindu-se Ion Danescu, aspirant la presedintia ANI, si Catalin Constantin Radu, care viza postul de vicepresedinte.
Potrivit lui Nicu Marcu, presedintele Consiliului National de Integritate (CNI), examenul urma sa dureze trei ore. Candidatii la functia de presedinte ANI urmau sa descrie regimul juridic aplicabil declararii si controlului averilor, sa identifice 10 obligatii care revin presedintelui ANI si sa descrie functiile managemenului public. Aspirantii la functia de vicepresedinte ANI trebuiau sa descrie regimul conflictelor de interese privind seful statului, senatorii, deputatii, membrii Guvernului, precum si alte functii de autoritate in administratia publica centrala si alesii locali, sa prezinte conditiile de numire si de eliberare din functie ale presedintelui si vicepresedintelui ANI si atributiile acestora in raport cu CNI si sa descrie valorile fundamentale pentru organizatiile publice specifice managementului public.
Comisia de organizare a concursului a elaborat cinci variante de subiecte pentru fiecare functie, iar fiecare varianta a continut trei teme: una din domeniul juridic, una din domeniul economic si una de management.Cea de-a doua proba, interviul, va avea loc pe 9 octombrie, la ora 10.00, la sediul Agentiei Nationale de Integritate. Dupa rezolvarea eventualelor contestatii, propunerile pentru functiile de vicepresedinte si presedinte ale ANI vor fi inaintate Senatului care este obligat, potrivit legii, ca in termen de cinci zile sa se intruneasca pentru a numi candidatii admisi.


(380 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Candidatii la sefia ANI au dat examen | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55534601211548 seconds.