Miercuri, 03 Octombrie 2007 - 05:54 AM Aleg.RO: Primaria Brasov vrea Castelul Bran inapoi

Publicat de: ---

evenimentulzilei Controversatul Castel Bran ar putea reveni in patrimoniul municipalitatii brasovene, cea care, in 1920, l-a donat Reginei Maria a Romaniei .

Primarul George Scripcaru a anuntat ieri ca municipalitatea se afla in posesia unor „documente care nu au fost depuse la dosarul de retrocedare” si care „fac referire la actul de donatie”, insa ca deocamdata aceste documente sunt copii ale actelor originale.„Din documente reiese ca doar municipalitatea, prin primar, poate face demersuri pentru readucerea castelului in patrimoniul municipiului. Am pornit aceste demersuri prin angajarea unei case de avocatura, care se va ocupa de aceasta problema”, a declarat ieri edilul Brasovului.„Am fost contactat de Primaria Brasov sa ma pronunt in legatura cu o serie de acte juridice incheiate in perioada 1920-1930. Deocamdata, suntem in verificari”, a declarat avocatul Nicolae Chera.In cazul in care, in urma studierii documentelor si descoperirii originalelor, avocatul si juristii primariei vor constata ca exista posibilitatea unor vicii de procedura in cazul donatiei Castelului Bran, va fi deschisa o actiune in instanta pentru clarificarea situatiei, in functie de decizia instantei fiind apoi posibila ori nu atacarea actului de retrocedare catre Dominic de Habsburg si urmasii Principesei Ileana.VETOS-au speriat de DraculaStrans legat de Castelul Bran este si mitul Dracula. Consilierii judeteni nu au aprobat asocierea cu firma Draco Carpat a scriitorului francez Jean Loup Sulitzer in vederea exploatarii brandului Dracula.Sulitzer propusese in vara anului acesta o asociere intre firma sa si consiliul judetean pentru exploatarea brandului Dracula. CJ Brasov urma sa participe in societate cu 2a si sa beneficieze de 20a din incasari. (Ovidiu Eftimie)

Autoritatile brasovene vor incepe o actiune in instanta prin care sa dovedeasca faptul ca actul prin care Bran a fost cedat Reginei Maria este nul


(389 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Primaria Brasov vrea Castelul Bran inapoi | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.67809295654297 seconds.