Luni, 29 Octombrie 2007 - 05:24 AM Aleg.RO: Orban ii cere lui Basescu sa plateasca 44 milioane de lei pentru rezilierea unui contract

Publicat de: ---

ziarulfinanciar   Ministerul Transporturilor ii va solicita presedintelui Traian Basescu sa achite 44 milioane lei, suma care ar reprezenta prejudiciul creat de seful statului pe vremea cand era ministru prin rezilierea contractului cu consortiul care urma sa construiasca tronsonul de autostrada Bucuresti-Fundulea, informeaza Mediafax .

"Ministerul se va adresa instantei si va solicita ca domnul Basescu sa achite suma de 44 milioane de lei pentru recuperarea prejudiciului creat de acesta prin rezilierea contractului. Ceea ce ma intereseaza este ca prejudiciul sa nu fie recuperat de la contribuabili, ci de la cei care raspund de crearea acestuia. Suntem obligati, din vina lui Basescu, sa platim pentru ca nu a construit autostrazi", a declarat, vineri, agentiei MEDIAFAX, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

Seful statului beneficiaza de imunitate pe perioada mandatului.

Consortiul, format din firmele Italstrade (Italia) si Centrala de Constructii Cai Ferate (CCCF), a actionat in instanta Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), iar Curtea de Arbitraj de pe langa Camera de Comert a Romaniei a acordat consortiului un titlu executoriu pentru plata de despagubiri, in valoare de 44 milioane de lei.

Ministrul Transporturilor a mai spus ca responsabile pentru aceasta situatie sunt mai multe persoane.

Mai multe stiri pe www.mediafax.ro


(820 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziarul Financiar

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziarul Financiar:

Orban ii cere lui Basescu sa plateasca 44 milioane de lei pentru rezilierea unui contract | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.64065504074097 seconds.