Miercuri, 31 Octombrie 2007 - 05:32 AM Aleg.RO: "Nebunie" la primarie

Publicat de: ---

evenimentulzilei In timp ce edilii se plimba in Europa si Asia pe bani publici si vorbesc la telefon pe rupte, asfaltul este napadit de buruieni .

Primaria Ploiesti pare sa fie raiul angajatilor. Acestia au vorbit la telefone de 250.000 de lei in mai putin de un an si au calatorit in strainatate pe bani publici. Excursiile au fost organizate pentru a promova imaginea unui oras in care iarba creste prin asfalt, dar nu si prin cel proaspat turnat pe aleile din curtea cabinetului medical al sotiei primarului Emil Calota. Primaria, agentie de turism Italia, Franta, Belgia si chiar indepartata China sunt cateva dintre tarile pe care alesii locali le-au vizitat din 2005 pana in prezent. Excursiile au fost organizate pe bani publici sub pretextul participarii la diverse targuri economice, infratiri, schimburi de experienta, dar si la evenimente cu un pronuntat caracter turistic. In total, cele zece actiuni de promovare a orasului peste granite au costat aproximativ 200.000 de lei. Practic, aproape toti cei 27 de consilieri locali ploiesteni au facut parte dintr-o delegatie oficiala care s-a plimbat la Strasbourg, München sau Bruxelles. Unii dintre ei au recunoscut ca au profitat de aceste ocazii pentru a vizita orasele europene si chiar pentru a face cumparaturi. „Multe dintre produse sunt mai ieftine decat la noi”, a declarat Evelinne Vasilescu, consilier PRM, dupa o vizita in Bruxelles. In ceea ce priveste oportunitatea acestor deplasari, viceprimarul Gratiela Gavrilescu, care in ultimul an a participat la majoritatea actiunilor, sustine ca ele sunt in beneficiul comunitatii. „In urma unor astfel de evenimente putem identifica investitori dornici sa-si deschida o afacere in Ploiesti, dar si sa observam modul de lucru al autoritatilor locale straine”, a declarat viceprimarul Gavrilescu. Telefoanele „fierbinti”Angajatii Primariei Ploiesti isi petrec mult timp la serviciu vorbind la telefon. Asa rezulta dintr-o statistica oficiala conform careia municipalitatea a platit pe primele noua luni ale anului facturi insumand 254.573 de lei.In topul celor mai vorbareti angajati se afla viceprimarul Gratiela Gavrilescu, ale carei facturi telefonice au insumat 8.665 de lei, dublu fata de edilul-sef Emil Calota.„Fiecare angajat al primariei are un numar limitat de convorbiri telefonice, iar daca este depasit, atunci plateste din propriul buzunar. Pana acum nu a fost cazul”, a declarat Alina Istratescu, seful Biroului Comunicare al Primariei Ploiesti. In curtea „primaritei”In timp ce alte strazi ale Ploiestiului nu au fost de ani buni reabilitate, la sfarsitul saptamanii trecute, muncitorii de la Administratia Domeniului Public si Privat (ADPP) din cadrul Primariei Ploiesti lucrau de zor la asfaltarea aleilor din curtea imobilului in care isi are cabinetul medical sotia primarului, medicul Aurora Calota.

„Am intervenit cu mare placere pentru ca oamenii care veneau la dispensar treceau prin noroi. Pentru ca am asfaltat niste alei de pe domeniul public, lucrarea a fost gratuita”, a declarat Ionut Ionescu, directorul ADPP Ploiesti. „Eu locuiesc in cartierul Vest si am cerut inca de acum un an sa fie asfaltate aleile din fata blocului, care arata jalnic. Nu am primit niciun raspuns”, a replicat Daniel Florea. Primarul Ploiestiului, Emil Calota, si sotia sa nu au putut fi contactati pentru a comenta aceasta situatie.PRAHOVAIarba creste in voie pe strazile din PloiestiUn ploiestean a postat pe celebrul site YouTube.com o filmare cu telefonul mobil intitulata „Incredibil... se intampla la Ploiesti”.In cele aproape cinci minute de filmare se vede cum din asfaltul proaspat turnat pe strada Ion Heliade Radulescu, aflata la mai putin de 500 de metri de centrul civic al Ploiestiului, iarba a rasarit in mai multe locuri. Imaginile inedite au atras peste 15.000 de vizitatori, multi dintre ei postand comentarii deloc politicoase la adresa conducerii Primariei Ploiesti.Oamenii care locuiesc pe strada devenita celebra pe internet sunt indignati de modul in care si-a facut treaba constructorul. „Au lucrat de mantuiala. Uitati-va cum a crescut iarba pe trotuar. Isi bat joc de banii nostri”, sustine Dan Gheorghescu, care se gandeste serios sa nu mai achite taxele si impozitele in semn de protest fata de modul in care sunt cheltuiti banii publici. Viceprimarul Ploiestiului, Radu Socoleanu, promite ca lucrarea va fi reparata pe banii constructorului.„Lucrarile de modernizare a strazilor au o garantie cuprinsa intre doi si cinci ani, asa ca cel care a asfaltat strada respectiva va remedia deficientele pe banii sai”, a declarat acesta. (Marius Nica)

Curtea dispensarului Aurorei Calota a fost asfaltata pe bani publici Primarul Amil Calota nu se poate dezlipi de telefonul mobil


(760 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

"Nebunie" la primarie | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6672511100769 seconds.