Miercuri, 31 Octombrie 2007 - 05:33 AM Aleg.RO: Basescu tine in sah legea uninominalului

Publicat de: Carmen Corbu

real_romaneasca     Presedintele Traian Basescu nu va promulga Legea votului uninominal pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea, asteptand ca poporul sa-si exprime optiunea la referendum . Seful statului a aratat luni seara ca are posibilitatea de a nu promulga legea pana la desfasurarea consultarii populare. "Din punct de vedere procedural, voi aplica Constitutia astfel incat legea sa nu fie promulgata inainte ca poporul sa se pronunte cu ocazia referendumului. Deci, procedural, este perfect posibil sa nu promulg legea inainte de 25 noiembrie", a spus Basescu. El a tinut sa sublinieze ca apreciaza ca fiind absolut necesar referendumul, pentru ca legea in legatura cu care Guvernul si-a asumat raspunderea "are extraordinar de multe lacune si nu rezolva pe fond problema restructurarii si reformarii clasei politice".
Potrivit presedintelui, legea guvernului creeaza posibilitatea ca si oameni care nu au primit nici macar votul pe o lista a unui partid sa intre in Parlament. Seful statului a adaugat ca legea este produsul unor compromisuri politice, dar nu rezolva necesitatea absoluta a Romaniei de a avea o clasa politica reformata. "Despre acest lucru voi discuta extrem de amanuntit, imediat ce legea vine la promulgare. Atunci voi face o prezentare a punctului meu de vedere cu privire la lege", a spus Basescu.
El a mai mentionat ca legea asupra careia Guvernul si-a asumat raspunderea "poate fi utilizata ca o pacaleala pentru romani". "Nu spun ca intentia de a pacali a fost valabila si pentru cei din societatea civila care au lucrat la lege, dar sunt destui politicieni care au rasuflat usurati crezand ca asta poate fi o alternativa", a spus Basescu.


(827 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Carmen Corbu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Basescu tine in sah legea uninominalului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.