Marți, 27 Noiembrie 2007 - 05:47 AM Aleg.RO: PSD nu va merge la consultarile organizate de Basescu

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     PSD nu va merge la consultarile pe care Basescu intentioneaza sa le organizeze pe tema votului uninominal, social-democratii acuzandu-l pe seful statului ca a pus mai presus de reforma electorala interesele PLD si PD si afirmand ca democratilor ar trebui sa le fie rusine pentru inconsecventa .
"In legatura cu eventualele consultari pe care le-ar putea organiza presedintele Romaniei, avem foarte mari dificultati in a raspunde pozitiv unei eventuale invitatii, cu atat mai mult cu cat presedintele, in ultima perioada, s-a afisat ca agentul electoral al PD. E evident ca principalul rol politic al presedintelui, si anume cel de mediator intre partidele politice e pus la indoiala", a spus Diaconescu, in timp ce presedintele PSD, Mircea Geoana, a raspuns cu un simplu "nu" intrebat fiind daca social-democratii vor merge la consultari.
Vicepresedintele Cristian Diaconescu a adaugat, insa, ca social-democratii au o problema "in a intelege cum se pozitioneaza Traian Basescu din punctul de vedere al echidistantei fata de partidele politice din Romania".
La randul sau, Victor Ponta, si el vicepresedinte al PSD, a exprimat opinia ca partidul din care face parte "nu are ce cauta la consultari", deoarece seful statului a pus interesul democratilor si al liberal-democratilor inaintea interesului general. "Legea noastra sustinuta, de presedinte, a avut o viata foarte ciudata. Impotriva ei a votat PD si acum ne trezim ca de fapt o vor. Eu cred ca presedintele a pus interesul PD si al PLD inaintea votului uninominal, inaintea interesului general. De data trebuie sa ne sprijine presedintele pe cei care am muncit la proiect, pe cei care chiar am muncit la votul uninominal si chiar ni-l dorim", a completat Ponta. El a mai afirmat ca democratilor ar trebui sa le fie rusine ca s-au pronuntat impotriva proiectului de vot uninominal propus de PSD in conditiile in care acum vin cu unul la fel in care "probabil nu e nici o litera diferenta" fata de proiectul social-democrat.
Potrivit lui Ponta lovitura data ieri votului uninominal prin invalidarea referendumului "este foarte grava", iar presedintele Basescu a gresit foarte tare". "Am vazut ca a spus ca invatat (Traian Basescu - n. red.) din aceasta lectie si chiar sper ca a invatat ca sunt lucruri mai importante decat sa faci campanie pentru PD. Uninominalul trecea de interesul PD sau de interesul altcuiva. Sper ca, alaturi de ceilalti care chiar vor uninominal, sa trecem peste lovitura asta pe care ne-a dat-o chiar fara voie presedintele si sa reusim sa votam la anul oameni si nu liste", a mai spus Ponta.
Surse prezidentiale au declarat luni ca presedintele ar putea chema partidele parlamentare la consultari la sfarsitul acestei saptamani, dupa intoarcerea din vizita oficiala pe care o efectueaza in Spania. Presedintele anuntase inca de saptamana trecuta ca va consulta partidele dupa dublul scrutin din 25 noiembrie.


(665 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

PSD nu va merge la consultarile organizate de Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.80545210838318 seconds.