Joi, 29 Noiembrie 2007 - 05:39 AM Aleg.RO: Pedistul Cezar Preda, regele gunoaielor

Publicat de: ---

Gândul 29 .11.2007

Grupul de firme RER Romania SRL este cel mai important „gunoier” din tara, asigurand serviciile de salubrizare din 8 orase: Bucuresti, Timisoara, Buzau, Oradea, Galati, Braila, Tulcea si Deva. RER este patronata de familia germana Remmert (tata si fiu), dar supervizata politic de persoane-cheie din PD, în frunte cu deputatul Cezar Preda, vicepresedinte democrat si seful Comisiei parlamentare de control al SIE.

In Capitala, cand spui REBU – firma cu cifra anuala de afaceri de 30 de milioane de euro –, spui RER. Astfel, REBU înseamna 50% RER si 50% Consiliul Municipal. Director REBU e Mircea Raicu, presedinte executiv PD Ilfov, omul lui Cezar Preda si varul lui Romeo Raicu, vicepresedinte PD si presedinte al filialei sectorului 4 a partidului. Cezar Preda însusi a fost director în RER, coordonand initial filiala din Buzau, apoi si pe cele din Galati si Tulcea. „Am coordonat toate afacerile RER din tara, am pus pe roate si afacerea REBU”, se lauda Preda. Acum, deputatul nu mai e implicat direct, dar sforile tot el le trage. La Galati, sef RER este finul d-lui Preda, Ion Dumitru.  „Eu l-am recomandat, e un baiat de exceptie, face treaba buna”, spune nasul Preda.

Director general la RER Servicii Ecologice Buzau este Silvia Banu, secretar general al organizatiei PD Buzau, consilier judetean – membru în Comisia de protectie a mediului înconjurator. D-na Banu este si administratorul firmei Atlas Invest, patronata de Cezar Preda si de sotia acestuia, Jeanina Preda. Atlas Invest este partener de afaceri al RER Buzau. Dupa cum spune Cezar Preda, Atlas Invest are un spatiu închiriat firmei RER. „Doamna Silvia Banu ne este prietena de familie, administratorul firmei noastre. Dar nu exista afaceri între firma noastra si firma la care doamna Banu este director general, adica RER Servicii Ecologice, care se ocupa de o groapa de gunoi. Noi avem o afacere mica, cu profit de ordinul a 500-600 de milioane de lei vechi”

Interseroh, cel mai mare concern international de reciclare a deseurilor, cu o cifra de afaceri de circa 2 miliarde de euro, s-a retras, de curand, de pe piata romaneasca. Miscarea e surprinzatoare, întrucat, nu mai departe de luna august, managerul Interseroh Romania anunta planuri ambitioase. In locul Interseroh, la aceeasi adresa s-a înfiintat Intersemat, cu actionar majoritar... RER. Manager la Intersemat este Jeanina Preda, fost presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Publice de Gospodarire Comunala (ANRSC). „A rugat-o Remmert sa se implice”, explica dl. Preda.

ANRSC este institutia de care tin, între altele, serviciile publice de salubritate. D-na Preda a fost si reprezentantul legal al fiului sau, Mircea Preda, în firma Rosal, care are contract pentru serviciile de salubritate în sectorul 3 al Capitalei. Domnul Preda sustine ca actiunile fiului sau la Rosal ar fi fost vandute pe data de 19 ianuarie 2005, înainte ca sotia Jeanina sa preia functia de la ANRSC. „Mircea a reintrat în firma (în Rosal, firma controlata de „mondenul” Silviu Prigoana – n.r.) abia anul acesta, dupa ce sotia mea a pierdut sefia ANRSC”, arata Preda. Este ciudat atunci cum se face ca, pe data de 22 ianuarie 2005, d-na Preda semna o hotarare a adunarii generale a asociatilor Rosal, prin care se schimba sediul social al societatii si se adaugau alte domenii între obiectele de activitate ale firmei.

Din mai 2007, cand a înlocuit-o pe doamna Preda, presedinte al Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (urmasa ANRSC) este Marian Cristinel Bîgiu (PNL), fost prefect de Buzau, bun prieten al deputatului Cezar Preda. „Nu avem contracte cu banii publici”, conchide Cezar Preda.

 


(1903 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Gândul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Gândul:

Pedistul Cezar Preda, regele gunoaielor | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 1.1991069316864 seconds.