Luni, 10 Decembrie 2007 - 05:39 AM Aleg.RO: Tudor Chiuariu si-a anuntat demisia, dar il ataca pe Traian Basescu

Publicat de: Constantin Mihul

real_romaneasca     Ministrul Justitiei, Tudor Chiuariu, a anuntat duminica, intr-o conferinta de presa, ca va renunta la functie si a promis ca atunci cand "aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit" se va intoarce pentru a continua reforma in justitie . Chiuariu a spus ca l-a anuntat, inca de sambata, pe premierul Calin Popescu Tariceanu despre decizia sa de a demisiona si ca, desi il sustine, seful Guvernului ii va accepta cererea. Intreaga conferinta de presa a lui Chiuariu s-a constituit intr-un raspuns adresat presedintelui Traian Basescu, de altfel ministrul incepandu-si declaratia cu formula "Domnule Basescu", pe care a mai folosit-o de cateva ori dupa aceea. "Domnule Basescu, constat cu dezamagire ca incercati prin orice mijloace sa faceti uitat esecul dumneavoastra de la referendum si semi-esecul Partidului Democrat de la alegerile pentru Parlamentul European. Dupa ce ati pierdut increderea majoritatii romanilor, ati revenit la ocupatia dumneavoastra principala: declansarea unor conflicte fara obiect cu acei oameni politici pe care ii considerati adversari. Pe 25 noiembrie, romanii au spus raspicat ca nu doresc un regim de mana forte in Romania. Romanii isi doresc libertate! Libertatea de a alege, libertate de initiativa, libertati civile. Sunt valorile pe care eu si Partidul National Liberal le pretuim si le promovam", si-a inceput ministrul declaratia de presa.
Raspunzand presedintelui, Chiuariu a spus ca nu a gresit cu nimic si ca refuza sa participe la "aceasta mascarada"."Domnule Traian Basescu, va dau un raspuns simplu si direct la asa-zisul dumneavoastra apel: Nu am gresit cu nimic si refuz sa particip la mascarada pe care ati inscenat-o, folosindu-va de institutii care ar trebui sa vegheze la respectarea legii, dar actioneaza la comanda, incovoiate de servilism. Am acceptat functia de ministru al Justitiei raspunzand solicitarii premierului Tariceanu, din dorinta de a schimba in bine Romania si justitia din Romania. Cred in continuare ca nu fostii procurori ai lui Ceausescu pot reforma justitia din Romania", a spus Chiuariu.
El a afirmat ca are "multe alte optiuni in afara politicii" si ca nu depinde in niciun fel de aceasta functie, motiv pentru nu este intimidat de amenintarile sefului statului.
"Stiu ca va plac oamenii servili, gata oricand sa-si tradeze convingerile in cateva ore, daca interesele dumneavoastra politice o cer. Ma alatur insa celorlalti romani care au demostrat ca nu le e frica si v-au dat un vot de blam in urma cu doua saptamani. E o dovada ca democratia din Romania e puternica. E o dovada ca romanii nu vor sa se intoarca la un regim bazat pe decizia unui singur om, pe teama si pe manipulare. Sunt linistit si increzator. Vremea populismului si a invrajbirii in politica romaneasca se apropie de sfarsit. Sunt convins ca va urma timpul lucrului temeinic, al efortului comun, timpul seriozitatii si al responsabilitatii", a declarat ministrul. Tudor Chiuariu a anuntat apoi ca va renunta la functia de ministru al Justitiei, el facand "o promisiune". "Va fac insa o promisiune. Atunci cand aceasta inscenare ridicola va lua sfarsit, ma voi intoarce ca sa duc la bun sfarsit reforma din justitie. Iar atunci cand voi finaliza reforma din justitie, nici dumneavoastra si nici un alt politician nu va mai putea sa foloseasca institutiile statului drept instrumente in lupta politica", a adaugat Chiuariu. Adresandu-i-se in continuare presedintelui Basescu, ministrul a apreciat ca "problema unei justitii independente in Romania e mult mai importanta si mai complexa decat problema cainilor vagabonzi". In aceste conditii, "justitia ar trebui sa ramana departe de circul permanent care i-a consacrat pe unii oameni politici", a mai spus ministrul, apreciind ca acest lucru nu se va intampla inainte de anul 2009, anul urmatoarelor alegeri prezidentiale.


(364 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Constantin Mihul


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Tudor Chiuariu si-a anuntat demisia, dar il ataca pe Traian Basescu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55223512649536 seconds.