Miercuri, 12 Decembrie 2007 - 06:04 AM Aleg.RO: Primarul Sibiului, premiat la Berlin pentru modul in care a promovat Romania

Publicat de: Realitatea Romaneasc

real_romaneasca     Klaus Johannis, primarul Sibiului, a primit marti premiul Societatii Germane pentru anul 2007, acesta fiindu-i acordat pentru bunele relatii pe care le-a dezvoltat cu tarile din Europa si pentru modul in care a promovat Sibiul si Romania, ceremonia desfasurandu-se la Berlin .
Primarul Sibiului a primit aceasta distinctie impreuna cu Wolfgang Schäuble, ministrul de Interne al Germaniei, premiul fiind inmanat de Otto Schily, fost ministru de Interne al Germaniei, care este si cetatean de onoare al Sibiului.
"Primesc aceasta distinctie in numele meu si in numele Sibiului, oras care s-a distins dintotdeauna prin bunele sale relatii cu Germania si minoritatea germana. Desi in numar mai mic ca alta data, in prezent la Sibiu traieste o comunitate reprezentativa de germani, alaturi de maghiari, romi, evrei si populatia majoritara romana. Suntem mandri sa putem spune ca am convietiut in bune relatii timp de cateva secole, iar astazi orasul detine o bogata mostenire culturala la care toate aceste comunitati si-au adus contributia. Multiculturalismul nostru ne-a adus mai aproape de Europa si pot spune cu certitudine ca lui ii datoram in mare pare obtinerea titulaturii de Capitala Culturala Europeana a anului 2007", a declarat primarul Klaus Johannis.


(350 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Realitatea Românească

· Alte știri de la Realitatea Romaneasc


Azi: Cea mai citită știre din sursa Realitatea Românească:

Primarul Sibiului, premiat la Berlin pentru modul in care a promovat Romania | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.61203789710999 seconds.