Joi, 31 Martie 2005 - 10:00 AM Aleg.RO: O nouă lege a retrocedării imobilelor confiscate abuziv între 1945 și 1989

Publicat de: ---

AMOS News Proiectul de lege privind regimul de stabilire si plată a despagubirilor banesti aferente imobilelor preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 - 22 decembrie 1989 prevede acordarea unor despăgubiri juste și echitabile. "Discutiile purtate in cadrul Grupului interministerial de lucru au scos in evidenta faptul ca este esentiala repunerea in drepturi a celor nedreptatiti. Acolo unde imobilul exista acesta va fi retrocedat, iar unde nu proprietarii de drept vor primi despagubiri la valoarea de piata", a precizat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, presedintele Grupului interministerial.

Olteanu a declarat că noua lege va fi foarte clara, va stabili procedurile de intocmire a dosarelor, institutiile responsabile cu prelucrarea acestora, in speta primariile.

Ministerul de Finante va plăti despăgubirile în urma unor expertize realizate de evaluatori. Cei care se vor simti nedreptatiti au dreptul de a ataca in Justitie decizia de plata. Autoritatea care va emite titlurile de plata ale despagubirilor catre Ministerul de Finante va fi Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor, aflată în subordinea guvernului.


(887 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

O nouă lege a retrocedării imobilelor confiscate abuziv între 1945 și 1989 | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.72876214981079 seconds.