Luni, 28 Ianuarie 2008 - 06:05 AM Aleg.RO: Bate vant de reforma in UDMR

Publicat de: ---

curentul

Senatorii UDMR Gyorgy Frunda si Peter Eckstein Kovacs vor desfiintarea platformelor geografice din UDMR si reorganizarea Consiliului Reprezentantilor Unionali (CRU) al UDMR - structura cunoscuta si sub denumirea de "miniparlamentul maghiarilor"

- dupa ideologie . Senatorul UDMR vrea ca "organizatiile pe criterii geografice sa dispara o data pentru totdeauna", iar locul lor sa fie luat de "cele trei mari ideologii, social-democrata, conservatoare si liberala, la care sa se adauge un grup politic al femeilor si unul al tinerilor si, eventual, un grup verde". Ekstein a explicat ca n CRU "sunt organizate grupuri asa-zis politice, un for politic de dezbatere care se organizeaza pe regiuni, din Secuime sau din Oradea, etc. Cum sa faci o discutie politica ntre cei din Oradea si Trgu Mures? Este haios". Ct despre Gyorgy Frunda, senatorul a spus si el ca "la nivelul CRU, fractiunile nu ar trebui sa fie teritoriale, ci ar trebui sa fie ideologice. Cred ca trebuie sa aiba loc o mutare, nu e normal ca sa se lupte Partiumul, deci vestul tarii, cu Secuimea. Cred ca n acest sens ntr-adevar trebuie sa aiba loc o schimbare".

Hunor spune "nem"

Presedintele executiv al Uniunii, Kelemen Hunor, a spus ca "organizatiile teritoriale nu vor disparea", iar "cine se gndeste la o astfel de solutie, nseamna ca nu cunoaste UDMR sau l cunoaste foarte superficial".


(635 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Curentul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Curentul:

Bate vant de reforma in UDMR | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.52926301956177 seconds.