Marți, 29 Ianuarie 2008 - 05:43 AM Aleg.RO: Constantin Igaș (PDL): Taxa de mediu este o acțiune mascată a Guvernului

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Deputatul PD-L de Arad Constantin Igaș a declarat, luni, că mediatizata taxă de mediu nu este decât o acțiune mascată a Guvernului Tăriceanu de a atrage noi sume la bugetul central, informează corespondentul AMOS News. „Practic, această taxă este reinventată. Vechea taxă, de primă înmatriculare, a fost declarată ilegală de către Uniunea Europeană, astfel că Guvernul Tăriceanu a inventat o nouă taxă, pentru a atrage sume la buget”, a declarat Igaș.

Deputatul arădean, vicepreședinte în Comisia de Administrație Publică, Amenajarea teritoriului și Echilibru ecologic, în cadrul Camerei Deputaților, consideră că taxa nu se justifică și ar trebui anulată. „Dacă acești bani s-ar regăsi în proiecte de mediu, atunci s-ar mai justifica, dar sumele încasate vor avea alte destinații, fără acoperire bugetară”, a completat deputatul Igaș, care a mai adăugat că printr-o taxă mai mare pentru autoturismele noi se încurajează practic poluarea, „deoarece populația se va orienta spre mașinile foarte vechi, cu un risc de poluare mult mai mare“.

În plus, deputatul democrat crede că actualul Guvern este un administrator prost al țării. „Nu se poate ca Guvernul Tăriceanu să dea vina pe recesiunea economică mondială pentru starea proastă a economiei românești și, în același timp, să perceapă taxe inventate și înrobitoare de la cetățeni. Adică, avem o țară săracă, cu o putere de cumpărare slabă, dar ai cărei cetățeni sunt puși să plătească bani mulți, pentru a satisface poftele unui guvern care gestionează prost țara”, a completat deputatul Igaș.


(595 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Constantin Igaș (PDL): Taxa de mediu este o acțiune mascată a Guvernului | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.74737501144409 seconds.