Miercuri, 30 Ianuarie 2008 - 05:34 AM Aleg.RO: C.V. Tudor - Mircea Geoana va fi debarcat

Publicat de: ---

jurnalulnational C .V. Tudor - atac la Basescu si la presedintele PSD

Liderul PRM, C.V. Tudor, a afirmat ieri la News FM ca presedintele PSD, Mircea Geoana, va fi debarcat din fruntea partidului, acuzându-l de apropierea de seful statului. Despre Traian Basescu, Vadim a spus ca a înscenat rapirea ziaristilor în Irak pentru a pune mâna pe averea lui Omar Hayssam.

 Liderul PSD, Mircea Geoana, este “un corp strain” în PSD, un “frate siamez” al sefului statului, Traian Basescu, iar cât de curând acesta va fi înlaturat de la conducerea partidului. Afir­matiile au fost facute ieri de liderul PRM, C.V. Tudor, în emisiunea realizata de Anca Florea la News FM, unde Geoana a fost aratat cu degetul, pentru ca în România clasa politica nu poate avea o “unitate de opinie”. “Geoana va fi debarcat curând din fruntea PSD-ului. În 2007, el a avut un comportament mai mult decât suspect! Întâi s-a aliat cu Tariceanu ca sa-l debarce pe Basescu, apoi s-a aliat cu Basescu ca sa-l debarce pe Tariceanu. Ce conducator mare de partid este acesta?”, a spus liderul PRM, aratând ca au fost multe situatii în care Geoana si Basescu “se completau”. “Parca erau frati siamezi, ce zicea Basescu zicea si Geoana! (...) Problema lui? E un corp strain în partidul asta!”, a spus Vadim. Despre Ge­oana, el a mai spus ca “este o marioneta în mâna americanilor” si ca acestia au cerut ca el “sa dispara”.

 

AVEREA LUI HAYSSAM SI BĂSESCU. În aceeasi emisiune, liderul PRM a sustinut ca seful statului va fi si el înlaturat de la Cotroceni. “De data asta îl suspendam si-l debarcam definitiv”, a amenintat C.V. Tudor, motivul principal fiind cazul Omar Hayssam. Liderul PRM l-a acuzat pe Basescu ca fost implicat în rapirea celor trei jurnalisti, pusa la cale de americani. “E foarte important scandalul Hayssam, pentru ca abia acum au început sa rupa tacerea unii oameni din serviciile secrete. Acest subiect va forma obiectul crearii unei comisii parlamentare de ancheta, unde vor fi audiati sefii serviciilor secrete de atunci. Îi vom chema la audieri si eu, si Norica Nicolai, si ceilalti care fac parte din comisiile de specialitate ale Parlamentului… sa vedem cine a tinut pe jar poporul român doi ani”, a spus C.V. Tudor. Potrivit acestuia, rapirea ziaristilor a fost pusa la cale de americani, pentru a demonstra ca Irakul nu se poate guverna singur si de-asta trebuie tinute trupele acolo. În opinia lui Vadim, americanii au creat “aceasta diversiune”, iar Basescu a preluat totul “din mers”, în primul rând pentru a-i creste popularitatea, care era în scadere, dar si pentru “a acapara uriasa avere a lui Omar Hayssam, care are o avere evaluata la circa doua miliarde de euro”. Vadim a sustinut ca presedintele l-a mintit pe Hayssam ca i se va pune sechestru pe avere, pentru ca acesta sa i-o cedeze doctorului Yassim, prieten bun al sefului statului, “dupa care i-a acaparat-o Basescu”.

Totodata, liderul PRM a declarat ca Hayssam era chemat noaptea la Cotroceni, dar si ca “din când în când un ofiter SPP era trimis de Basescu în celula lui Omar Hayssam”. C.V. Tudor a mai sustinut ca Hayssam a parasit tara sub atenta supraveghere a sefului statului, care a fost prezent la aeroport când sirianul a plecat. “Acum Basescu e disperat si de-asta a creat diversiunea cu cei opt ministri… Sa distraga atentia opiniei publice de la înregistrarea dialogului Omar Hayssam –  Ciprian Nastasiu si de la cuvântul care-l înnebuneste pe el, «profesorul», pentru ca el a fost dispecerul acestei afaceri”, a conchis C.V. Tudor.

 

Elena Udrea, despre “Profesorul”

 

Fostul consilier al presedintelui Basescu, Elena Udrea, nu respinge posibilitatea ca acesta sa fie “Profesorul” din convorbirile lui Omar Hayssam cu procurorul Nastasiu, fiind mai preocupata sa minima­lizeze gravitatea acestui fapt. Întrebata de Radu Moraru luni seara la B1 TV daca “stie ceva”, raspunsul Elenei Udrea a fost un fel de “si daca ar fi asa, ce?”. “Nu stiu daca e Traian Basescu sau altcineva. Am citit si eu, pentru ca eram foarte curioasa sa aflu ce facea acel profesor. Din înre­gistrarile respective nu reiese ca facea ceva. Nu reiese ca Profesorul a avut vreo legatura cu Omar Hayssam. Se spune acolo ca Profesorul i-a decapitat pe sefii serviciilor. Bun. Si ce era rau în situatia în care Omar Hayssam a iesit din tara, banuiesc ca nu era nimic rau faptul ca sefii serviciilor au platit în felul acesta”, a declarat ea.

 

Moderatorul insista: “Deci pProfesorul este Traian Basescu?”. Udrea, din nou: “Nu stiu sa spun. Problema este despre iesirea lui Omar Hayssam din tara, exista un dosar pe rol la Curtea de Apel. Se stie cine sunt vinovatii. Sunt trei persoane care sunt în acel dosar, sunt inculpati, se judeca... facem speculatii inutile”. În convorbirile Hayssam – Nastasiu, “Profesorul” nu este însa invocat doar pentru “de­ca­pitarea sefilor serviciilor”, cum spune doamna Udrea. “Profesorul” este cel de la care Hayssam asteapta “in­dicatii” prin interme­diul pro­cu­rorului Nastasiu, fara ele nescotând “capul”. Teroristul condamnat la 20 de ani de închisoare afirma totodata ca “se bazeaza” pe Profesor, nu pe altcineva. (Oana Stancu)


(1018 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Jurnalul Național

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Jurnalul Național:

C.V. Tudor - Mircea Geoana va fi debarcat | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6242401599884 seconds.