Miercuri, 30 Ianuarie 2008 - 05:34 AM Aleg.RO: Marii chiulangii stau lipiti de micul ecran

Publicat de: ---

Cotidianul Aparut in editia din 30 Ianuarie 2008

Conform studiului IPP, parlamentarii cu cele mai multe absente sint prezente constante la televizor .

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Crin Antonescu nu a votat in sesiunea de toamna

<P class=MsoNormal style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">nici macar un proiect de lege

Liberalii Crin Antonescu si Dan Radu Rusanu, PSD-istii Victor Ponta si Mircea Geoana, PD-L-istii Cristian Boureanu si Vasile Blaga, precum si liderii PRM - C.V.Tudor, si al UDMR - Marko Bela se afla printre campionii absentelor in Parlament la sesiunile de vot din plen si de la lucrarile comisiilor de specialitate. Un studiu al Institutului pentru Politici Publice (IPP) releva ca acesti senatori sau deputati sint in acelasi timp parlamentarii cu o vizibilitate foarte mare, ei fiind invitati la numeroase talk-show-uri televizate sau apelati telefonic de posturile tv sau de radio. Liderul deputatilor PNL, Crin Antonescu, apare cu zero prezente la votarile din plen in sesiunea septembrie - decembrie 2007. Studiul IPP a utilizat drept metodologie a monitorizarii parlamentarilor inregistrarile de pe site-urile Camerei Deputatilor si Senatului ale voturilor electronice. In scriptele Camerei - condica de prezenta -, Crin Antonescu nu are nici o absenta in luna septembrie si pina in 20 octombrie (data pina la care s-a facut centralizarea oficiala), semnatura lui existind la toate sedintele de plen, inclusiv cele in care au fost sesiuni de vot.

A fost semnat de alti colegi, au existat cazuri in care a fost prezent, dar nu a avut cartela asupra lui, a fost prezent la dezbateri, dar nu si la momentul votarii, este greu de stiut, deoarece deputatul liberal nu a putut fi ieri contactat de catre toti ziaristii care l-au sunat. Paradoxal, Antonescu nu apare insa in top 10 al absentelor la lucrarile comisiei parlamentare (de cultura) din care face parte.

Urmatorii deputati cu prezenta cea mai redusa la vot sint Gabriel Oprea (PSD) - 2,39%, Dan Ioan Popescu (PC) - 3,69%, Alin Teodorescu - 4,99%, si Nicolae Bara (PD-L) - 5,86%. La sedintele comisiilor de specialitate, in Camera, prezenta cea mai redusa au avut-o Victor Ponta (PSD - 12%), Razvan Bobeanu (PSD - 28%), Bogdan Ciuca (PC- 40%), Liana Dumitrescu (Minoritati - 42%) si Ion Gontea (PD-L - 48%). La Senat, in lunile septembrie-decembrie 2007, Octav Cozminca (PSD) este lider la capitolul non-prezenta la vot. El a participat doar la 0,34% dintre voturile care s-au dat in aceasta Camera. Cozminca - fruntasul PSD-ist - a fost, este adevarat, o perioada de timp in spital -, este urmat de patru supergrei: Mircea Geoana (PSD) - 1,72% prezenta, C.V.Tudor (PRM) - 3,45%, Vasile Blaga (PD-L) - 4,83%, si Marko Bela (UDMR) - 6,90%. (Intre acestia apare si senatorul PSD de Ilfov, Teodor Filipescu, dar sint cunoscute problemele lui de sanatate, care de altfel au condus la anuntata sa demisie din Senat) IPP nu a reusit sa monitorizeze si absentele senatorilor la comisiile de specialitate, pentru ca nu a primit documentele necesare de la secretariatul general al acestei Camere. Tot un liberal - Gheorghe Gabor - conduce insa in topul deputatilor cu cea mai buna prezenta - 98,92%. Gabor este de fapt deputatul cu cea mai buna prezenta la sedintele din plen, incepind cu luna decembrie 2004. El este urmat de doi fosti colegi de partid, independenti pina in decembrie 2007, acum in PD-L, Mihail Zaharia (98,70%) si Corneliu Momanu (98,48%).

Pe pozitia a patra se afla Valer Pusca (PNL) cu 98,26%, iar cvintetul - cu adevarat - fruntas se incheie cu PSD-istul Dumitru Bentu, care are o prezenta de 97,18%. La Senat, in top 5 la prezenta ii avem pe Mihai Tibuleac (independent - 95,86%), David Gheorghe (PD-L - 93,45%), Ivan Cismaru (PD-L - 92,76%), Viorel Dumitrescu (PRM - 92,41%) si Pete Stefan (UDMR - 91,03%). De mentionat ca, din primii 20 de deputati si 10 senatori cu prezenta foarte buna, nici unul nu face parte dintre politicienii care apar la televiziuni. Exista o exceptie, liberalul Mihai Malaimare, dar aparitiile acestuia sint pe linie exclusiv culturala.


(711 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Cotidianul
· Alte știri din sursa
Cotidianul

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Cotidianul:

Marii chiulangii stau lipiti de micul ecran | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6153621673584 seconds.