Sâmbătă, 02 Aprilie 2005 - 12:03 PM Aleg.RO: PSD, cuprins de febra candidaturilor la functii de conducere

Publicat de: Silviu Sergiu

evenimentulzilei In PSD s-a deschis sezonul depunerii candidaturilor pentru functiile de conducere care vor fi "repartizate" la Congres. Ioan Rus si Mihai Tanasescu au anuntat ieri ca vor candida pentru un nou mandat de vicepresedinte. Mai mult, fostul consilier prezidential, senatorul Serban Nicolae, ne-a declarat ca intentioneaza sa candideze si el pentru o functie de vicepresedinte, insa va lua o decizie finala doar dupa ce se va consulta cu filiala Ialomita.
"Voi candida pentru o pozitie de vicepresedinte. Vor fi cinci-sapte vicepresedinti ai PSD, conform noului statut", a anuntat ieri Ioan Rus, presedinte al PSD Cluj si actual vicepresedinte al partidului.
El a precizat ca "grupul de la Cluj", al carui lider este, nu a stabilit deocamdata pe cine va sustine pentru functia de presedinte, o decizie in acest sens urmind sa fie luata abia dupa incheierea conferintelor judetene, respectiv dupa 18 aprilie a.c. Intrebat de ziaristi cum va colabora cu Ion Iliescu, daca acesta va fi ales presedinte al partidului, Ioan Rus a explicat ca "nu este nevoie de o relatie directa presedinte-vicepresedinti". "Noul Birou Permanent va fi o structura colectiva, unde deciziile se iau prin vot. O relatie directa cu presedintele va avea doar secretarul general al PSD", a explicat Ioan Rus.
Tanasescu crede in competitia din PSD
Un alt vicepresedinte al PSD care vrea sa candideze pentru un nou mandat este Mihai Tanasescu. Acesta ne-a declarat ieri ca va intra in competitia pentru functia de vicepresedinte, la Congresul din aprilie. "In momentul in care George W. Bush si-a anuntat candidatura la presedintia SUA, marele actor american Robert Redford a spus ca, daca Bush va candida, atunci el va emigra in Irlanda.
Dupa ce a cistigat, Bush l-a intrebat pe Redford daca isi va respecta promisiunea, iar acesta din urma i-a raspuns: "America e si tara mea!". In ceea ce ma priveste, candidez pentru functia de vicepresedinte pentru ca eu cred in competitia interna din PSD", ne-a declarat ieri Mihai Tanasescu. El a infirmat speculatiile din presa potrivit carora ar urma sa-si depuna candidatura pentru functia de secretar general al partidului.
Serban Nicolae vrea sa fie purtator de cuvint
In ceea ce-l priveste pe senatorul Serban Nicolae, acesta ne-a declarat ca este interesat, in afara de functia de vicepresedinte, si de pozitia de purtator de cuvint al PSD. "Cred ca pot fi un purtator de mesaj al partidului. Nu doresc insa sa coordonez si Departamentul pentru relatia cu presa, asa cum face in prezent colegul meu Titus Corlatean. In acest domeniu nu am experienta", a spus Serban Nicolae.
Candidaturi
Pina in momentul de fata si-au anuntat public intentia de a candida pentru cite o functie de conducere in PSD mai multi lideri ai partidului. Ion Iliescu vizeaza pozitia de presedinte, Adrian Nastase si Sorin Oprescu pe cea de presedinte executiv, Corina Cretu si Ioan Mircea Pascu vor sa devina vicepresedinti. In ceea ce priveste functia de secretar general, doar Miron Mitrea si Victor Ponta au anuntat oficial ca vor candida pentru acest post. Surse din PSD sustin ca urmeaza sa-si anunte candidatura pentru un post de vicepresedinte si Cristian Diaconescu.


(611 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la Silviu Sergiu


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

PSD, cuprins de febra candidaturilor la functii de conducere | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.6073009967804 seconds.