Sâmbătă, 02 Aprilie 2005 - 12:20 PM Aleg.RO: Cum se voteaza

Publicat de: ---

ziua Pentru alegerile locale partiale din 3 aprilie, Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM) a tiparit 1.950.000 de buletine de vot, care au fost impartite oficiilor electorale de sector, de unde au fost distribuite celor 1.155 de sectii de votare. Fiecare buletin de vot are opt file, pe prima pagina figurand patru candidati, in ordinea tragerii la sorti, acestia fiind, conform ultimelor reglementari, reprezentanti ai partidelor parlamentare. Pe prima pozitie se afla candidatul Anca Petrescu (PPRM), pe pozitia a doua - Radu Opaina (PUR), pozitia a treia este ocupata de Daniel Marian Vanghelie (PSD), iar pozitia a patra este ocupata de Adriean Videanu (PNL-PD), informeaza Rompres. Candidatul independent Ralu Filip figureaza pe ultima pagina a buletinului de vot, dupa inscrierea celorlalti candidati care sunt reprezentanti ai unor formatiuni politice. Patratelele in care se va aplica stampila "votat" sunt suficient de mari pentru ca acestea sa nu provoace dubii legate de vot, apreciaza organizatorii. Campania electorala, care a debutat pe 19 martie, ora 7,00, se va incheia, conform prevederilor legale, pe 2 aprilie, ora 7,00, alegatorii fiind asteptati la urne duminica, 3 aprilie, incepand tot cu ora 7,00. Acestia vor putea vota cu buletinul sau cartea de identitate ori cu pasaport diplomatic sau de serviciu, nu cu pasaport turistic. Urnele mobile vor putea fi deplasate si de aceasta data exclusiv in baza unei cereri scrise din partea solicitantului si a unui act medical care sa ateste starea sa de sanatate, urna fiind insotita de doi-trei membri de la partide diferite. Potrivit autoritatilor, costul final al scrutinului pentru alegerea primarului general al Capitalei este de circa 50 de miliarde de lei.


Difuzarea rezultatelor
BEM va centraliza, conform legii, numaratoarea voturilor primite de la fiecare Oficiu Electoral de sector si va da publicitatii cel mai probabil luni, 4 aprilie, rezultatele finale ale alegerilor. Pentru a castiga din primul tur de scrutin un candidat va trebui sa primeasca jumatate plus unu din voturile electoratului care s-a prezentat la urne, in timp ce al doilea tur de scrutin - ce se va organiza, daca este cazul, dupa doua saptamani, respectiv pe 17 aprilie - il va avea ca invingator pe cel care a obtinut cele mai multe voturi.


Organizare
Peste 1.360 de jandarmi - precum si alti 300 ca rezerva de interventie - vor asigura, in perioada 2-4 aprilie, paza celor 1.155 de sectii de votare din Bucuresti si a celor 39 de sectii din tara unde se vor desfasura alegeri partiale locale. Serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor vor lucra in ziua premergatoare alegerilor - sambata 2 aprilie - intre orele 8,00 si 20,00, iar in ziua alegerilor pana la ora terminarii procesului electoral. In eventualitatea desfasurarii unui al doilea tur de scrutin, activitatile se vor desfasura in zilele de 16 si 17 aprilie 2005, dupa acelasi program, informeaza Ministerul Administratiei si Internelor. Se va avea in vedere solutionarea cu prioritate a cererilor privind eliberarea de noi carti de identitate sau, daca acest lucru nu este posibil, pentru acordarea unor acte de identitate provizorii. Pe toata durata desfasurarii scrutinului electoral, activitatile in judetele unde vor avea loc alegeri locale partiale vor fi monitorizate de catre o Grupa Operativa constituita la nivelul MAI.


(525 afișări)

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Ziua

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Ziua:

Cum se voteaza | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.55026316642761 seconds.