Duminică, 03 Aprilie 2005 - 07:45 AM Aleg.RO: Municipiul Buzău mai are trei cetățeni de onoare

Publicat de: Cristina DINULESCU

AMOS News La cei 24 de cetățeni de onoare ai municipiului Buzău s-au mai adăugat alți 3: Emil I. Pricopescu, Margareta Sterian si Ion Caraion.
La propunerea conducerii primăriei Buzău, consilierii locali au aprobat conferirea titlului de onoare sculptorului Emil Pricopescu, pictoriței Margareta Sterian și poetului Ion Caraion. Solicitarea de atribuire a titlului de cetățeni de onoare sus numiților, a venit din partea Direcției de Cultură, Culte și Patrimoniu Cultural Național Buzău, pe considerentul că cei trei și-au câștigat meritul de a fi incluși printre personalitățile timpului lor, datorită activității desfășurate și contribuțiilor valoroase aduse la îmbogățirea patrimoniului național, inclusiv la creșterea prestigiului municipiului Buzău.

Ca date biografice, sculptorul Emil I. Pricopescu s-a născut la data de 18 august 1939, în localitatea Crețești din județul Galați. Margareta Sterian, s-a remarcat atît ca pictor, cît și ca poet și traducător. Ea s-a născut în municipiul Buzău, în data de 16 martie 1897 și a decedat în anul 1992, iar Ion Caraion, poet, eseist, traducător și editor, s-a născut la data de 24 mai 1923 în satul Pălici, comuna Viperești și a decedat la data de 21 iulie 1986.


(616 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Cristina DINULESCU


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Municipiul Buzău mai are trei cetățeni de onoare | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.66737413406372 seconds.