Vineri, 28 Martie 2008 - 05:18 AM Aleg.RO: Drept la replică al deputatului Relu Fenechiu

Publicat de: ---

AMOS News Deputatul liberal Relu Fenechiu, ca urmare a articolului "Inspectoratul de Stat în Construcții și Mercedesul de lux al șefului PNL Iași, Relu Fenechiu", a transmis un drept la replică pe care vi-l prezentăm integral

Ca urmare a anchetei publicate pe site-ul www.reporteri.ro și preluate de www.amosnews.ro, cât și de site-ul local de știri www.newsiasi.ro vă înaintez următorul drept la replică, cu solicitarea de a fi publicat ca răspuns la articolul denumit „Inspectoratul de Stat în Construcții și Mercedesul de lux al șefului PNL Iași, Relu Fenechiu”, în aceleași condiții de vizibilitate și acces și editare grafică a textului. În cazul în care această solicitare nu este respectată îmi rezerv dreptul legal și moral de a mă adresa instanțelor de judecată, intentând acțiuni cu caracter reparatoriu pentru prejudiciul de imagine ce consider că mi-a fost creat prin publicarea acestei anchete.

În primul rând, consider că întocmirea materialului de presă la care fac referire nu a respectat deontologia jurnalistică și o elementară normă de bun simț și anume, nu am fost contactat pentru a-mi exprima punctul de vedere referitor la cele precizate de dumneavoastră.

Totodată, observ că la nivel formal utilizați un ton interogativ (spre retoric) cu privire la anumite legături, nu tocmai corecte, induceți dumneavoastră, dintre persoana mea, instituția condusă de doamna Dorina Isopescu și agentul comercial - dealer auto. Adică nu vă asumați direct cele spuse, ci vă puneți întrebări cu privire la anumite aspecte. În fapt, utilizarea unor false subtilități, nefondate, care au devenit deja clișee de presă în ceea ce mă privește (nu sunteți originali – poate nici nu v-ați propus – dacă folosiți la adresa mea sintagme de genul „baron local”, „sforar” sau dacă speculați implicațiile exagerate pe care le-aș fi avut în carierele politice ale unor tineri liberali precum Tudor Chiuariu sau Cristian Adomniței ) îmi aduc un prejudiciu de imagine nemeritat, de care sunteți responsabili.

Apoi, așa cum chiar dumneavoastră specificați în text, automobilul achiziționat este plătit prin leasing la prețul pieței. Să înțeleg că teoria dumneavoastră este aceea că aș fi intervenit la un anumit nivel public, în favoarea unei societăți comerciale pentru ca aceasta din urmă să îmi „faciliteze” achiziționarea unui produs, în aceleași condiții ca orice alt client, în mod legal? Logica dumneavoastră este cel puțin ciudată!

Faptul că între instituții publice și companii cu capital privat au loc relații comerciale poate interzice cuiva să achiziționeze de la acestea din urmă produse, în mod legal, la prețul plătit de orice client? Mă îndoiesc!

Este oarecum interesant că în preajma campaniilor electorale și în cursul acestora anumite părți ale presei își îndreaptă condeiele asupra diferitelor aspecte din viața mea, mai mult cea personală decât politică. Consider că astfel de atacuri nu sunt corecte și nici benefice pentru imaginea mass-media din România.

Ar fi o dovadă de bună credință și de corectitudine din partea dumneavoastră, chiar o obligație, dacă admiteți că rolul presei este corecta informare a opiniei publice, să publicați prezentul material ca răspuns și drept la replică la cele prezentate de dumneavoastră.


(910 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

Drept la replică al deputatului Relu Fenechiu | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.68044996261597 seconds.