Vineri, 28 Martie 2008 - 05:18 AM Aleg.RO: Fratie PSD - sindicate pentru locuri in guvern  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Florin Ciornei
Vineri, 28 Martie 2008 In lipsa oficializarii colaborarii cu PNL, PSD se multumeste si cu o alianta cu sindicalistii .

Mircea Geoana a semnat ieri cu Confederatia CNSLR-Fratia un acord de colaborare electorala, care prevede ca sindicalistii sa primeasca functii în viitoarea guvernare, în conducerea PSD si pe listele de candidati în alegerile locale.

Acordul semnat ieri prevede ca viitorul ministru al muncii sa fie desemnat de PSD în urma consultarii CNSLR, iar o parte dintre secretarii de stat sa fie propusi din rândul sindicalistilor. Prin acelasi acord, PSD se angajeaza sa acorde sindicalistilor locuri eligibile pe listele de consilieri locali, dar si pe cele de la Senat, Camera Deputatilor sau Parlamentul European.

PSD a acceptat ca un lider CNSLR sa fie numit vicepresedinte al partidului, iar la nivelul conducerii organizatiilor locale sa fie cooptati si alti reprezentati ai sindicatelor. În acordul semnat, CNSLR a mai cerut ca reprezentantii sai sa fie numiti în functii din serviciile decentralizate. În schimbul acestor beneficii, CNSLR-Fratia s-a obligat sa asigure participarea directa a membrilor sai la campania electorala a PSD. Cele doua parti s-au angajat sa nu mai semneze acorduri cu alte partide, respectiv alte confederatii sindicale.


(868 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Fratie PSD - sindicate pentru locuri in guvern   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.