Vineri, 28 Martie 2008 - 05:19 AM Aleg.RO: PSD cere Primăriei Arad să facă publice amenzile aplicate PD și PLD

Publicat de: Paul PREDA

AMOS News Ca urmare a acuzațiilor și amenințărilor lansate de primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, la adresa președintelui PSD Arad, Dorel Căprar, conducerea organizației municipale a solicitat, joi, Primăriei o situație privind sancțiunile aplicate conducerii PD și PLD în urma campaniilor electorale din 2004 și 2007, informează corespondentul AMOS News. Potrivit PSD Arad, atât în anul 2004, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerile parlamentare și prezidențiale, cât și în anul 2007, în campania pentru referendumul privind demiterea președintelui Traian Băsescu, Partidul Democrat – Liberal, pe atunci PD și PDL, a derulat ample campanii în municipiul Arad, una dintre direcțiile principale ale acestora constând în panotajul stradal.

„În 2004 Aradul a fost sufocat de autocolante cu Traian Băsescu și mesajele acestuia, ajungându-se până acolo încât au fost folosite șabloane cu vopsea pentru aplicarea lor pe clădiri și pe mobilierul urban, pe trotuarele pavate din centru sau în stațiile de tramvai. De asemenea, anul trecut s-a derulat o campanie similară cu prilejul referendumului din luna mai, privind demiterea lui Traian Băsescu, iar în campania pentru alegerile europarlamentare municipiul a fost împânzit de materialele electorale ale PLD și Theodor Stolojan“, susțin cei de la PSD Arad.

„Nu am auzit la acea vreme să declare domnul Falcă război celor ce lipesc autocolante prin municipiu, la fel cum nu cred nici că a fost aplicată vreo sancțiune. Acum, când societatea pe care o reprezint s-a lansat într-o campanie publicitară la fel ca atâtea alte firme – iar faptul că nu suntem singurii poate fi verificat în teren – edilul recurge la amenințări. De ce nu a mobilizat primarul personalul din subordine și atunci când colegii de partid ai domniei sale scriau mesaje electorale cu vopsea pe clădiri sau pe trotuare? Dar atunci când susținătorii lui Theodor Stolojan au umplut orașul de autocolante cu PDL cum de nu s-a sesizat nimeni? De ce campania <eu />face notă discordantă și trebuie suprimată în forță, atâta timp cât în Arad încă persistă mesajele din 2004 ale PD-ului?“, a afirmat Dorel Căprar.

Acesta a transmis Primăriei o adresă prin care solicită detalii cu privire la amenzile aplicate celorlalte partide politice, în special PD și PDL, anexând fotografii actuale cu materialele electorale ale acestora, materiale care chiar și după patru ani se află intacte pe domeniul public.


(592 afișări)

 

Link-uri înrudite

· AMOS News
· Alte știri din sursa
AMOS News

· Alte știri de la Paul PREDA


Azi: Cea mai citită știre din sursa AMOS News:

PSD cere Primăriei Arad să facă publice amenzile aplicate PD și PLD | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.
Page created in 0.85332798957825 seconds.