Vineri, 28 Martie 2008 - 05:19 AM Aleg.RO: Trei candidati la Primaria Jucu se numesc Pojar  

Publicat de: ---

evenimentulzilei Mihai Soica
Vineri, 28 Martie 2008 Trei barbati din familia Pojar candideaza pentru fotoliul de primar al comunei in care a investit Nokia .

Trei dintre candidatii la functia de primar al comunei Jucu, supranumita „comuna Nokia“, poarta acelasi nume si, desi rude, fiecare este afiliat altui partid. Unul este inginer, altul legumicultor, iar al treilea, economist.

Dorel Valentin Pojar candideaza din partea PSD, Mircea Pojar din partea PNL si actualul viceprimar, Dorel Pojar, din partea PDL. Cei trei candidati sunt convinsi ca, desi poarta acelasi nume de familie, nu vor fi confundati de alegatori.

În comuna care s-a dezvoltat enorm dupa ce Nokia a construit fabrica de telefoane se ascut armele pentru confruntarea electorala. Desi campania nu a început oficial, spiritele sunt deja aprinse, din cauza faptului ca doi dintre candidati, cel de la PSD si cel de la PDL, sunt „navetisti“ la Jucu.

„Daca vor sa candideze, sa vina sa stea în Jucu, nu sa faca naveta la oras“, spune pensionarul Augustin Baciu, din Jucu de Mijloc.

Pojar-ul de la PSD promite proiecte europene

Candidatul PSD este Valentin Dorel Pojar, care este verisor cu Mircea Pojar de la PNL. Nu locuieste în Jucu, dar vrea sa candideze pentru ca, spune el, oamenii din comuna merita un primar destoinic si care sa nu fie mereu în centrul scandalurilor de coruptie.

„Faptul ca a venit Nokia la Jucu este o treaba buna. Daca voi fi ales primar, voi încerca sa extind parcul industrial ca sa vina si alte firme mari. Daca se vor aduna multi bani la buget, va fi o treaba excelenta“, a spus Dorel Valentin Pojar, fost director la Directia pentru Tineret si Sport Cluj, în guvernarea PSD.

Pojar spune ca în perioada imediat urmatoare îsi va construi o casa în Jucu pentru a nu fi acuzat ca nu este din localitate.

Pe lânga proiectele pentru fonduri europene, pentru care se bazeaza pe Vasile Puscas, fostul ministru al integrarii, PSD-istul Pojar promite refacerea canaliza rii, a drumurilor si realizarea unui sistem de colectare a deseurilor.

Pojar-ul de la PNL, avere din legume

Pe candidatul PNL, Mircea Pojar, l-am gasit în mijlocul rasadurilor de salata. „Am venit în Jucu prin 1999 si, de voie sau de nevoie, m-am apucat sa cultiv legume. Se traieste bine din ele si am apucat de mi-am facut o gospodarie buna si mi-am cumparat si un tractor“, povesteste Mircea Pojar.

Când a candidat la alegerile din 2004, acesta a adunat în jur de 20 de voturi. Acum este curtat de PNL pentru a candida din partea acestui partid. Daca va fi ales primar, Pojar de la PNL promite ca, în primul rând, va repara drumurile din comuna. „Nu vreau sa dau nume, dar vin unii care îsi fac buletin de Jucu de trei luni si vor sa candideze la primarie“, îsi ataca Mircea Pojar rudele.

Pojar-ul de la PDL promite liceu la Jucu

Actualul viceprimar si candidat al PDL, Dorel Pojar, a intrat în lumina reflectoarelor imediat dupa arestarea fostului primar al „comunei Nokia“, Petru Coste. „Toata lumea sta pe capul meu, trebuie sa ma întelegeti. Chiar acum m-am întors de la Cluj, unde am încercat sa fac rost de bani pentru scoala si pentru dispensar“, a spus Pojar de la PDL.

De altfel, chiar daca Nokia a venit la Jucu, centrul comunei nu are nici scoala, nici dispensar, nici camin cultural. Lansat „verbal“ în cursa pentru Primaria Jucu, Dorel Pojar vrea si el sa repare drumurile, sa introduca si canalizarea în toate satele comunei, sa extinda iluminatul public.

ATACURI

Motiv de scandal în familie

În curtea Primariei Jucu a fost scandal ieri. Viceprimarul PDList Dorel Pojar s-a enervat când varul sau, Mircea Pojar de la PNL, i-a spus ca vor fi contracandidati la fotoliul de primar. Desi campania nu a început oficial, edilul este „atacat“ de contracandidati, pe teme de interes pentru localnici. Comuna Jucu are în prezent, în cele cinci sate, în jur de 4.500 de locuitori. Foarte putini lucreaza la Nokia, desi, când au aflat de investitia finlandeza, oamenii din Jucu au crezut ca l-au prins pe Dumnezeu de-un picior.

În urma cu doua saptamâni, Directia Nationala Anticoruptie a anuntat ca deruleaza o ancheta penala pentru a stabili daca anumite persoane care au cumparat terenuri în comuna Jucu ar fi fost informate ca Nokia va construi în zona o fabrica de telefoane mobile. „Utilizarea unor informatii care nu erau destinate publicitatii putea sa aduca beneficiarilor foloase necuvenite prin cresterea valorii terenurilor achizitionate“, se arata în comunicatul DNA.


(1054 )

 

Link-uri înrudite

· Alte știri din sursa
Evenimentul Zilei

· Alte știri de la ---


Azi: Cea mai citită știre din sursa Evenimentul Zilei:

Trei candidati la Primaria Jucu se numesc Pojar   | Autentificare/Creare cont | 0 comentarii
Comentariile aparțin autorilor. Nu suntem responsabili pentru conținutul acestora.